Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Рецепти, които ще ви потопят в кулинарната магия на Англия

Рецепти, които ще ви потопят в кулинарната магия на Англия

NEVINEVI
Помощник Готвач
251k
2 от 2 Снимки

2. Задушена треска с летни зеленчуци


Необходими продукти
700 г млади картофи
350 г дребни лукчете, обелени
5 с.л. зехтин
2 и 1/2 с.л. лимонов сок
24 стръка аспержи
150 г заквасена сметана
1-2 с.л. каперси
250 г чери домати, разполовени
1 бучка масло
За рибата
6 бр. филета по 170 г, от прясна треска, без кожа
брашно, смесено с малко сол и черен пипер, за овалване
2-3 с.л. зехтин
1 бучка масло

Начин на приготвяне
Сварете картофите цели в подсолена вода за около 20 мин. После ги отцедете и разполовете. Смесете зехтина с лимоновия сок и полейте картофите. Бланширайте лукчетата за 7-8 мин. и после ги отцедете.

Почистете аспержите потопете ги в съд с вряща вода за 2-3 мин., след което ги потопете с ледено студена вода, за да спрете готвенето. Смесете сметаната с каперсите. Набрашнете филетата риба откъм страната на кожата.

Загрейте зехтина в тиган и запържете рибата с набрашнената страна надолу за 5-6 мин., докато стане златиста. След това я обърнете и добавете бучка масло. Поливайте рибата с мазнината и гответе още 2-3 мин.

Докато рибата се приготвя, в друг съд сложете бучка масло и сотирайте лукчетата, докато станат златисти. Добавете чери доматите и аспержите, за да ги затоплите и подправете със сол и черен пипер.

Добавете зеленчуците към картофите и разбъркайте. Разпределете зеленчуците в чинии, полейте ги със сметаната с каперси. Отгоре сложете по едно рибно филе и сервирайте. Ястието е достатъчно за 6 порции.

Мъгливият остров винаги е бил обвит в тайнственост и мистерия, особено когато се говори за кулинарно изкуство. Той е страната, в която рецептата за риба и картофки е издигната в култ и има безброй версии.

Но в добрата стара Англия има и много други вкусни изкушения, които чакат да бъдат открити. Предлагам ви две рецепти /в галерията горе/, с които да започнете изследването на английската кулинарна култура.

Те са изключително подходящи и за всички гастрономи, които обичат да експериментират. С тяхна помощ можете да внесете разнообразие на трапезата, да изненадате семейството си, както и да изпъкнете с кулинарните си умения пред своите приятели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати