Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»По-полезна алтернатива на олиото, когато пържим тесто

По-полезна алтернатива на олиото, когато пържим тесто

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
456
По-полезна алтернатива на олиото, когато пържим тесто

Пред аромата на вкусни пържени закуски неделя сутрин с чаша топъл чай малко от нас могат да устоят. Често се поддаваме на тези тестени изкушения и след това сме обзети от вина заради консумирането на пържени и вредни глезотии.

Но какво ще стане, ако има начин да се добави здравословен щрих към тези не толкова здравословни гастрономически желания? Не може да се отрече, че пържените храни не са особено здравословни, но има няколко начина, по които можете да намалите нанесените щети от пърженето на тесто.

Преминаването към органични студенопресовани масла може да бъде здравословната вратичка, която търсите. Студеното пресоване е метод за извличане на масло чрез механично смачкване на семена или ядки и извличане на изтласкване на маслото от тях чрез налягане. Този процес на извличане на масло помага да се запазят основните хранителни вещества, което прави маслата чудесни за здравето.

Тук ще споделим някои от ползите за здравето от използването на студенопресовани масла за пържене на любимите бухтички и мекички:

• Органичните студенопресовани масла нямат трансмазнини и холестерол и запазват богатите хранителни вещества за максимална ефективност;

• Органичните слънчогледови или синапени студенопресовани масла обикновено се предпочитат за пържене, тъй като имат висока точка на горене, което ги прави най-добри за пържене и сотиране на храна; Органичното синапено студенопресовано масло е не само богато на витамин Е и други антиоксиданти, но също така насърчава детоксикацията на тялото. Когато се използва при готвене, синапеното масло подпомага храносмилателната система, като същевременно се бори с инфекциите и балансира холестерола;

Олио за пържене

• Биослънчогледово студенопресовано масло може да се използва като многофункционален продукт за защита на всяка част от тялото – отвътре и отвън. Това леко и златно масло, известно като шарлан, е добро за сърцето, кожата и дори повишава енергийните ви нива.

Освен че елиминира трансмазнините и холестерола, които имат много масла, използването на органични студено пресовани масла също ви дава здравословна доза омега-9 мастни киселини, подхранвайки напълно тялото ви.

Можете също да опитате кокосово, фъстъчено и сусамово масло, защото те също са добра алтернатива на олиото.

Изберете най-доброто масло за пържене, което ще допадне на вкуса на вашето семейство. Приготвяйте редовно любимите на всички пържени филийки и пирожки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest