Точните дресинги за пресни салати

Дресинг

Надали има специалист по здравословното хранене, който да не Ви препоръча ежедневната консумация на пресни салати. Те са изключително богати на витамини и на други ценни вещества, а освен това са и много диетични.

Независимо дали са приготвени от обикновена салата, от къдрава салата, от салата айсберг, спанак, рукола или какво ли още не, те трябва да присъстват редовно в менюто ни. За да го разнообразите обаче, е добре да се научите и да приготвяте правилните дресинги, с които да ги овкусите.

Ето няколко варианта и на какъв тип пресни салати подхождат конкретните овкусяващи сосове, като в тях няма добавена сол, чието количество трябва сами да прецените.

Дресинг, подходящ за всякакви зелени салати

Известен и като дресинг или сос Цезар, той се приготвя от пасирани 1 рохко сварено яйце, 1 филе от аншоа, 3 с. л. лимонов сок, 9 с. л. зехтин, 1 ч. л. сос Уорчестър, 1 скилидка чесън, черен пипер и сол на вкус.

Салатен дресинг

Дресинг, подходящ за салата от спанак

Приготвя се от разбити с миксер 100 г майонеза, 3 с. л. зехтин, 1 с. л. захар, 2 с. л. лимонов сок, 1 ч. л. горчица, 1 ч. л. чесън на прах.

Дресинг, подходящ за зелена салата с орехи и пармезан

Приготвя се от 4 с. л. едрозърнеста горчица, 4 с. л. зехтин и 2 с. л. шери оцет, като всички съставки се смесват добре и с така приготвения дресинг се залива салатата и се разбърква.

Дресинг, подходящ за зелена салата със скариди

Приготвя се от 6 с. л. сок от помело, 3 с. л. рибен сос, 2 ч. л. сос от тамаринд и 2 с. л. мед.

Всички съставки се смесват и се оставят да кипнат в подходящ съд при непрекъснато разбъркване. След като дресингът изстине, е готов за употреба.

Дресинг, подходящ за зелена салата с риба

За него са необходими 200 г сметана, 1 с. л. лимонов сок, 1 с. л. горчица, 2 щипки черен пипер.

Всички продукти се разбъркват до получаването на хомогенна смес, която се изсипва върху приготвената салата.

Дресинг, подходящ за зелена салата с плодове и орехи

Приготвя се от 100 мл сметана, 2 с. л. лимонов сок и черен пипер на вкус.

Сметаната се разбива и към нея постепено се прибавят лимоновият сок и черният пипер. Добавя се сол на вкус и с полученият хомогенен сос се залива салатата.

Опитайте още: Зелена салата с топъл дресинг, Френски дресинг, Балсамов дресинг, Дресинг за всякакви салати, Салата с дресинг от мед и горчица.

Рейтинг

5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати