Как да си приготвим домашно изпечени зърна кафе

Как да си приготвим домашно изпечени зърна кафе
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Мммммммммм. Кафе!

Откакто на Сатори Като, японският учен, живеещ в Чикаго, му хрумва идеята за разтворимото кафе през 1901, домашното изпичане на зърната става отживелица. Слава Богу тук е новата генерация, която, незадоволена от стандартизираните версии на разтворимото кафе, решава да съживи умиращата практика за домашното изпичане на кафето.

Тези, които смятат, че изпичането е изморително и трудно, нека си помислят пак! Това всъщност е много проста процедура и отнема само няколко минути. Резултатът от тази задача обаче е приготвянето на едно наистина добро кафе, което да отговаря на Вашия вкус! Освен това домашно приготвеното кафе е винаги прясно и с по-силен аромат. Като цяло - една добра инвестиция на време!

И така, как да изпечете зърната в домашни условия?

Лесно.

Всичко, от което се нуждаете, са пресни зелени кафени зърна, които могат да бъдат намерени в почти всеки магазин, и фурна. Нямате фурна? Не се притеснявайте. Печенето може да стане и в най-обикновен тиган. След като си осигурите съдовете, затоплете фурната/тигана, сложете домакинските ръкавици и поставете зърната. Следващата, много важна стъпка, е да извлечете възхитителния им аромат.

Но помнете, не се разсейвайте, защото зърната може да изгорят! След 10-20 мин., в зависимост от предпочитанията Ви, те ще са готови, придобивайки познатия кафеникав цвят. Веднъж станали мазни чрез освобождаването на мазнините сте почти на финала. Извадете ги от фурната и не забравяйте, че те ще са горещи. Изчакайте ги да изстинат, измийте излишните мазнини и ги смелете. И воала! Домашно изпечените Ви кафени зърна са готови за варене.

Как да си приготвим домашно изпечени зърна кафе

Разбира се, ако искате перфектното кафе, трябва да си го заработите! Отначало ще се наложи да минете през метода „научи се от грешките си”, за да постигнете желаната чаша. Експериментите може да са с произхода на зърната и с количеството за печене. Наистина разликата е елементарна. За основни познания е необходимо да разберете, че има два вида кафени зърна - едните се отглеждат по-нависоко, а другите в низините.

Първите са по-ароматни, по-меки и имат по-добър вкус от долните. Вторите са по-силни и с малко по-лек аромат. Освен това вкусът на кафето зависи и от това колко време го печете. Колкото повече, толкова по-силно става то. Затова ако сте любител и правите домашно приготвено кафе за пръв път, ще се наложи малко да си поиграете и не забравяйте - водете си бележки, за да можете да достигнете до идеалната формула.

Домашно приготвеното кафе е изкуство, което се практикува навсякъде по света от познавачите, които се задоволяват само с перфектната чаша. Затова, ако не сте доволни от съществуващите видове кафе или даже искате да пробвате нови комбинации - давайте! Всичко от което се нуждаете е шепа сурови зърна, тиган и няколко минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати