Три идеи за вкусна съботна закуска

Английска Закуска

Почти всички в семейството чакат да дойде време за съботната закуска, защото като всеки почивен ден, този, който приготвя храната, разполага с повече време и може с удоволствие да приготви това, което си е наумил. А когато човек прави нещо с удоволствие и не е припрян от времето, храната винаги става по-вкусна.

Ако все пак не сте решили с какво да изненадате Вашите любими хора, Ви предлагаме 3 идеи за вкусна съботна закуска:

Ароматни брускети на фурна за 4 човека

Необходими продукти: 4 домата, 5- 6 маслини без костилката, 1 скилидка ситно нарязан чесън, 2 с. л. зехтин, няколко листенца пресен риган и пресен босилек, 7- 8 филии пълнозърнест хляб.

Начин на приготвяне: Фурната се включва на 220 градуса, за да може да се загрее докато приготвяте брускетите. В купа смесете нарязаните на кубчета домати, чесъна, зехтина, ситно нарязаните пресни билки, нарязаните на кръгчета маслини и подправете със сол. С тази смес намажете хубаво филийките и ги оставете да се препичат във фурната до пълна готовност.

Брускети

Традиционна английска закуска

Необходими продукти: 2 филии, 2 яйца, 4 резена бекон, 1/2 краставица, 1 домат, 1 с. л. оцет, 1 с. л. масло, щипка червен пипер, щипка сол.

Начин на приготвяне: В широк тиган се кипва вода, в която се слага оцетът и солта. В него се правят яйца на очи, изваждат се внимателно с помощта на решетеста лъжица, слагат се в чинията, в която ще бъде поднесена закуската и се поръсват със сол и червен пипер.

В маслото се запържва бекона от двете страни и се слага до яйцата. Краставицата се обелва и заедно с домата се нарязва на тънки резени. Слагат се в чинията. Филийките се препичат, по желание се намазват с масло и с тях се дооформя чинията.

Засищаща закуска от препечени кренвирши, грах и яйца

Необходими продукти: 4 яйца, 4 кренвирша, 200 г грах от консерва, 4 филии хляб, 100 г кашкавал, бучка масло, 200 г бяло сирене.

Начин на приготвяне: Разрежете кренвиршите по дължина и напъхайте резенче кашкавал в тях. Сложете ги да се пекат във фурната или на грил. Яйцата се слагат да се варят и след като водата заври ги дръжте не повече от 4 мин, за да се запазят рохки.

Задушете граха с маслото и малко сол, а филийките препечете и намажете с масло. Сервирайте във всяка чиния по 1 яйце, порция грах, 1 препечен кренвирш с кашкавал, 2 филийки и резен сирене.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати