Не изхвърляйте черупките на орехите, а си пригответе лечебна отвара

Пресни Орехи

Всеки знае, че орехите са полезни. Те помагат за доброто функциониране на мозъка, поддържат паметта и здравето на организма като цяло. Честата им консумация намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет и атеросклероза. Това обаче, което малцина знаят, е, че дори черупките на орехите са полезни и от тях може да се направят различни изключително полезни лечебни отвари. Ето и някои от тях:

Отвара за прочистване на кръвоносните съдове

Знае се до какво водят запушените кръвоносни съдове. За да предотвратите този сериозен проблем за здравето и дори за живота си, смелете черупките на четиринадесет ореха. Полученото брашно залейте с половин литър водка. Оставете сместа да престои седем дена. Отварата се приема всеки ден в продължение на една седмица, по една супена лъжица десет минути преди хранене.

Отвара срещу екземи и възпаления

Напълнете една тенджера до половината с орехови черупки. Допълнете я с вода и я сварете. Готова е, когато водата придобие тъмен цвят. Прецедете и разредете получената отвара с вода в съотношение едно към десет. Така например в чаша сложете една лъжица от течността и добавете десет лъжици вода. След като сте готови, измийте проблемния участък от вашата кожа и наложете компрес. Останалата част от отварата съхранявайте в концентриран вид на тъмно и хладно място. Разрежда се преди употреба.

Орехи

Отвара за язва на дванадесетопръстника

За тази отвара ще ви трябва онази част от ореха, която служи за разделител между отделните ядки. Вземете разделителите от пет ореха и ги залейте с половин литър топла вода. Оставете ги да престоят един час. След като течността е изстинала, добавете половин литър прясно мляко. Отварата се пие по три пъти на ден – сутрин преди хранене, на обяд и вечер преди лягане.

Отвара против диабет, лошо храносмилане и проблеми с щитовидната железа

Напълнете една трета от стъклена бутилка от литър с разделителите на ядките. Допълнете съда с водка и го оставете да престои двадесет дена. След това прецедете течността и я налейте в тъмна стъклена бутилка. Пие се по една супена лъжица преди ядене.

Отвара срещу кашлица

Спукайте черупките на четири ореха. Без да вадите ядките ги оставете да се сварят в тенджера с половин литър вода. Добавете една супена лъжица мед и една супена лъжица черен бъз. Варете на бавен огън. Когато течността заври, я оттеглете от огъня и прецедете. Пие се по една супена лъжица преди ядене в продължение на седмица.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати