Четирите С-та: Храни, които са по-богати на протеин от пилешкото

Сайтан
Кана с преса за кафе и чай  600 мл
Практичен аксесоар за вашия дом:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
16.00 лв.
Виж ››

Когато се заговори за диетично и здравословно хранене, по-голямата част от нас неизменно се обръщат към пилешко месо със зеленчуци за основните ястия. Трябва да знаете обаче, че пилешкото месо, което днес продават по-магазините, е обработвано с най-различни препарати, а и самите пилета са отглеждани с антибиотици и други химикали, за да пораснат по-бързо и да станат по-големи.

Не по-малко важен и фактът, че това далеч не е храната с най-високо съдържание на протеин, от която ние се нуждаем, за да постигнем добри крайни резултати.

Следващите храни, които ще ви предложим, са по-богати на протеин от пилешкото и спокойно можете да ги потърсите, ако решите да спазвате здравословен режим на хранене:

Скариди

1. Скариди - проведени са изследвания, които доказват, че около 15 големи скариди носят на тялото ви около 140 калории и 34 грама протеин. За да не покачвате лошия си холестерол, може да избегнете пърженето им, а маслото да замените с парти сос;

Сайтан

2. Сайтан - ароматно житно растение, от което можете да направите да речем кюфтето за сандвича си - на вкус е като пилешко, но половин чаша от него съдържа 31.5 г протеин;

Смути

3. Смути - в зависимост от дозата протеин, от която се нуждаете, може да включите различни продукти и тяхното количество да варира според вкуса ви. Подходящи тук са спанак, банан, конопено семе, соево мляко, шамфъстък. Миксът от тези продукти се превръща в енергийна бомба за организма ви;

Сирене Котидж

4. Сирене Котидж - в смес с малки горски плодове това сирене ще ви донесе както необходимата доза протеин за деня, така и много приятни емоции, базирани на вкуса.

Ако искате да сте здрави и енергични, не бива да се ограничавате с 2-3 типа храна. Всички изброени тук са добри заместители на вече баналното пилешко месо, а ще доставят на организма ви повече протеини, отколкото сте предполагали.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати