Плодовете, които могат да предизвикат алергии

1 от 14 Снимки

Алергията представлява повишена чувствителност на организма към определени вещества. При алергична реакция имунната система отговаря свърхчуствително към алергените.

В днешно време алергиите са доста често срещано заболяване. Алергия към храни човек може да развие по всяко време. Най-често първите алергични реакции се получават в детската възраст.

Алергиите биват:

- Хранителна алергени - алергията се проявява при консумацията на определени хранителни продукти;

- Кожна алергени - при този вид алергени трябва да имат директен контакт с кожата;

- Медикаментозна алергени - алергична реакция се получава при приемането на някакво лекарство;

- Въздушни алергени - това са финият прах във въздуха и различни газотве.

Симптомите при хранителната алергия за подуване на езика, лицето или устните, обриви, изтръпване във устата, анафилаксия и други.

Плодовете, които могат да предизвикат алергична реакция, са:

- ягоди;

- праскови;

- папая;

- слива;

- червени ябълки;

- малини;

- манго;

- пъпеш;

- кайсии;

- нар;

- всички мъхести плодове;

- всички цитрусови плодове;

- грозде;

- киви;

- боровинки;

- къпини;

- вишна.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати