Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Подходящи Десерти за Гергьовден

Подходящи Десерти за Гергьовден

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
1342k
4 от 4 Снимки

Бишкотена торта с банани и орехи


Необходими продукти: бишкоти - 750 г; прясно мляко - 500 мл; яйца - 3 бр; пудра захар - 1 ч.ч.; масло - 1 пакет; ванилия - 1 бр; брашно - 1 с.л.; орехи - 100 г /смлени/; банани - 4 бр; микс от плодове за украса.

Начин на приготвяне: Разбийте яйцата с брашното и ги прибавете към млякото, заедно с 1/3 от захарта и ги сварете. През това време разбийте маслото с останалата захар и ги прибавете към яйчената смес като внимавате да не се пресече. Накрая добавете ванилията и слените орехите. В подходяща тортена форма започнете да редите ред бишкоти, пласт крем и парченца банан, докато свършат продуктите. Завършете с крем и декорирайте с микс от плодове по ваш избор. Приберете тортата в хладилник поне за 2 часа преди да я поднесете.

Гергьовден е един от най-големите и най-обичани празници в народния календар. На този ден по стара българска традиция на трапезата, около която се събира цялото семейство, се поставя ароматно печено агне.

Освен това на празничната трапеза трябва да присъства обреден хляб, агнешка дроб сарма, млечни продукти, зелен лук и свежа салата, варено жито, баница и вино.

Но какво би било Гергьовденска трапеза без вкусен десерт за финал? В горната галерия вижте някои вкусни и лесни десерти за Гергьовден, с които да изненадате вашите гости на празника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати