Фокача ПроволонеФокача Проволонеполовинка тесто и върху нея разпределете тънки парченца сирене Проволоне. Поръсете със риган (аз ползвах Проволоне, което си беше овкусено с риган, затова не поръсвах допълнително). 4. Разточете и втората половина...
Вкусни рецепти с ПроволонеВкусни рецепти с Проволоне
13 Февр.
Admin
Сиренето Проволоне е едно от най-вкусните италиански сирена. То се произвежда в различни форми – като топка, цилиндър, конус или круша. То е вкусно като добавка в салати, пици, различни видове паста. Проволоне е...
Кулинарна употреба на ПроволонеКулинарна употреба на Проволоне
16 Дек.
Жана Г.
Проволоне е италианско сирене, което се предлага в най-различни форми – като пита, цилиндър, във вид на статуетки или на бутилка. То е меко и много приятно на вкус. Съществуват два вида от това сирене...
Производство на ПроволонеПроизводство на Проволоне
11 Август
Жана Г.
Италианското сирене Проволоне се произвежда в два варианта. То може да бъде сладко – Проволоне Долче и пикатно – Проволоне Пиканте. Проволоне Долче се произвежда с използване на фермент от стомаха на теле и има...
Проволоне в кори за баницаПроволоне в кори за баницаРазстелете корите за баница и ги срежете на две. Намажете една половинка със зехтин, поръсете с риган и в нея завийте първия кръг Проволоне. Намажете и втора кора с мазнина или просто напръскайте с капки и завийте...
Хрупкави банички с Проволоне и чери доматиХрупкави банички с Проволоне и чери доматисол, чери доматите и кашкавала Проволоне - на кубчета или настърган. Ако доматките са по- големи, може и да ги разполовите. 3. Разстелете корите за баница една върху друга и ги разрежете на 4 ленти. Всяка лентичка...
Проволоне с песто россо на фурнаПроволоне с песто россо на фурнада прекалявате с него, за да не киселее много. На дъното на малки керамични или глинени съдчета, с приблизителен диаметър като на сиренето, сложете от пестото, положете плочката Проволоне и отгоре поръсете с много...
С какво вино да поднесем ПроволонеС какво вино да поднесем Проволоне
01 Януари
Admin
Италианското сирене Проволоне се произвежда в северната част на страната – в Ломбардия, Венето, в Емилия-Романя и в Трентино-Алто. То се произвежда в различни форми и разфасовки. Може да се поднася нарязано на парчета...
Проволоне на фурна с чери доматки и пестоПроволоне на фурна с чери доматки и пестоНарежете Проволонето на плочки с дебелина около 1 см и форма според съда, в който ще печете. Аз използвах две индивидуални кръгли глинени съдчета. Поръсете обилно с риган и отгоре подредете разполовени чери...