Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
За колко време узрява патладжанътЗа колко време узрява патладжанът
27 Юли
Ако кората е врязана, но бързо се сплеска, патладжанът е узрял....
Как да разберем кой пъпеш в узрялКак да разберем кой пъпеш в узрял
03 Август
Това са четири прости, но много полезни съвета, за да разберем кой пъпеш е узрял: - Разгледайте кората Ако има зелени петна по кората, тогава пъпешът не е узрял....
Как да разберем дали авокадото е узряло?Как да разберем дали авокадото е узряло?
29 Септ.
Как обаче да разберете кога авокадото е узряло Противно на повечето очаквания, закупеното авокадо в магазина всъщност не е узряло и трябва да престои известно време, преди да бъде консумирано....
Как да разбера кога съм в овулация?Как да разбера кога съм в овулация?
07 Февр.
Това ще ви помогне да разберете дали е дошъл точния момент. Друг трик за определяне на овулация е чрез цервикалния секрет....
Как да разберем кога е готов оризът?Как да разберем кога е готов оризът?
15 Ноем.
Трябва да придобием известен опит в кухнята, за да може да разберем кога е готов оризът. Ако вие не знаете, то ние ще ви кажем....
Как да разберем кога месото е изпечено?Как да разберем кога месото е изпечено?
13 Март
1
Най-точният начин за проверка на готовността на месото е да се измери вътрешната температура на месото със специален кулинарен термометър. Имайте предвид, че дори след изключване на фурната температурата вътре в месото...
Кога узрява шипката?Кога узрява шипката?
02 Окт.
Шипката узрява през есента - септември, октомври месец, но пълното узряване настъпва през едва през студения месец ноември....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да разбера кога един мъж ме харесваКак да разбера кога един мъж ме харесва
01 Март
46
Извън тази чисто физическа реакция обаче, има и други, психологически признаци, чрез които можем да разберем, че някой е привлечен от нас....
Как да разберам кога авокадото е разваленоКак да разберам кога авокадото е развалено
28 Септ.
Авокадото заслужено заема почитно място в кулинарията. То притежава редица полезни свойства и висококачествени вкусови характеристики, което правят неговото приложение изключително популярно в редица култови рецепти. ...
Как да разберем кога е готов крем карамелът?Как да разберем кога е готов крем карамелът?
02 Април
Как да разберем кога е готов крем карамелът? Трябва да хване тъмно кафява златиста коричка. Тогава вадим от фурната и чакаме да изстине десертът с яйца и мляко....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да стерилизираме патладжаниКак да стерилизираме патладжани
13 Дек.
Ако обичате патладжани, предлагаме да разгледате още: - тези рецепти за патладжани; - правилата за консервиране на патладжани; - и за какво са полезни патладжаните;...
ПатладжаниПатладжани
21 Юни
4
Ако остане вдлъбната, значи патладжанът все още не е добре узрял или пък вече е започнал да се разваля. Макар да изглеждат твърди, патладжаните всъщност са доста нежни и трябва да се внимава със съхраняването им....