Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тажин с нахутТажин с нахут
12 Август
3
Измийте добре предварително накиснатия нахут. Загрейте олиото в тенджера и запържете лука и чесъна. Прибавете чесъна, доматите, кимиона и бульона, разбъркайте добре. Кипнете и задушете за 30 минути. Прибавете кориандъра...
Тажин с агнешкоТажин с агнешко
19 Юли
Оставете ги да престоят през нощта. Загрейте фурната на 180 градуса. Загрейте зехтина в тенджера и запържете лука. Добавете агнешкото месо, кимиона, кориандъра и канелата, сол и черен пипер....
Тажин с пилешкоТажин с пилешко
31 Май
Прехвърлете го в тажина. Добавете лука в тигана и го изпържете. Прибавете чесъна, доматите, подправките и меда. Сипете сушените кайсии, малко сол и черен пипер....
Пилешки тажин с нахутПилешки тажин с нахут
10 Ноем.
Слагаме тажина на котлона и изсипваме едро нарязания лук и нахута. Подреждаме бутчетата и разпределяме маслините. Лимонът нарязваме на четвъртини и го подреждаме до пилето....
Тажин с телешко месоТажин с телешко месо
16 Април
Прехвърлете месото и лука в тажин, добавете нарязаните на кръгчета моркови и сините сливи. Залейте с 500 мл вряла вода, натрошете телешкия бульон. Разбъркайте добре и печете около 60 минути на 180 градуса....
Марокански тажин с бяла рибаМарокански тажин с бяла риба
17 Април
Ако сте любители на пикантните ястия, може да сервирате тажина, гарниран с лютите чушки....
Тажин с нахут и патладжаниТажин с нахут и патладжани
08 Септ.
Нарежете патладжана и тиквичките поръсете ги със сол и ги оставете да престоят 30 минути. Измийте и ги подсушете. Загрейте грил и ги изпечете с 2 с.л. зехтин....
Тажин с маслини, бадеми и зелен бобТажин с маслини, бадеми и зелен боб
11 Юни
Пържим месото в разтопеното масло и прибавяме половината от лука, нарязан на ситно, и бадемите, доливаме 1 ч.ч. вряща вода, посоляваме на вкус и оставяме да се свари на тих огън....
Кофта ТажинКофта Тажин
18 Февр.
С влажни ръце оформете малки кюфтенца, които изпържете до кафяво в сгорещена мазнина, загрята в тажин. Извадете кюфтетата върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина....
Какво да сготвим с яйца?Какво да сготвим с яйца?
06 Март
Ако и вие сте се чудили в какво да употребите останалите от Великден яйца например, то следващите редове са точно за вас....
Какво да сготвим с маруля?Какво да сготвим с маруля?
06 Април
Марулята е популярен листен зеленчук, който е много популярен на балканската трапеза и по традиция хапваме в сурово състояние. Свежите марули са основен компонент на класическите пролетни и великденски салати. Ползват...
Какво да сготвим с телешкоКакво да сготвим с телешко
23 Януари
Независимо дали сте опитен готвач или амбициозен домашен готвач, проучването на възможностите за това какво да готвите с говеждо и телешко месо, може да отвори свят от гастрономически изкушения....
Какво да сготвим с тикваКакво да сготвим с тиква
09 Ноем.
Какво да сготвим с тиква Тъй като този плод търпи различни топлинни обработки, тя може да се използва за различни ястия с тиква....
Какво да сготвим със сардиниКакво да сготвим със сардини
24 Ноем.
Включете пресни сардини и съставки от долапа в автентично и просто сицилианско ястие с паста. Защо ли? Защото днес по цял свят се отбелязва денят на сардините. Те са вкусни и приготвени по даден начин, може да получите...
Какво да сготвим с гулияКакво да сготвим с гулия
01 Ноем.
Гулията е наричана още земна ябълка, топинамбур или йерусалимски артишок. Тя е представител на семейство Сложноцветни, сред чиито много разпространени представители са още слънчоглед, маргаритката, лайка, бял равнец...
Какво да сготвим с пащърнакКакво да сготвим с пащърнак
23 Януари
1
Ето няколко идеи какво да сготвим с пащърнак: Вкусна салата с пащърнак Необходими продукти: 1/2 кг пащърнак, 1 карфиол, 1 с.л. джинджифил, 1 връзка магданоз, 1 ч.л. сол, 2 с.л. соев сос, 1 с.л....
Какво да сготвим с авокадо?Какво да сготвим с авокадо?
04 Юни
С авокадо можете да приготвите вкусни и здравословни ястия и салати. Избирайте меко и добре узряло авокадо, за да можете максимално да се насладите на вкус и полезните му съставки. Много вкусна и красива е трицветната...
Какво да сготвим с картофиКакво да сготвим с картофи
26 Април
Картофите са ценен хранителен продукт, той съдържа над осемдесет процента вода, много полезни минерали, нишесте, захар и белтъчини. С картофи можете да приготвите червена салата. Необходими са ви пет картофа...
Какво да сготвим в микровълноватаКакво да сготвим в микровълновата
21 Февр.
5
Но освен за бързо затопляне и размразяване, в микровълновата печка може и да сготвим....
Какво да сготвим с бамяКакво да сготвим с бамя
24 Януари
Бамята е много полезен зеленчук, който дава особен вкус и аромат на ястията. Хранително и вкусно ястие е печеното агнешко с бамя. Необходими продукти: 500 грама бамя, 700 грама агнешко, 1 глава лук, 2 скилидки чесън...
Какво да сготвим с анасонКакво да сготвим с анасон
10 Януари
Анасонът „Pimpinella anisum” е популярна билка, от която се получава известната и изключително полезна подправка. Анасонът възвръща апетита и носи редица ползи за нашето здраве. Родината на анасона е Южна Европа и по-топлите...
Какво да сготвим за вечеряКакво да сготвим за вечеря
12 Окт.
Забързаното темпо на живота не ни дава време да се отдадем на любимите си удоволствия, а също така и да обърнем внимание на храненето. Все по-често посягаме към полуфабрикати, за да спестим време от готвене. Съществуват...
Какво да сготвим в горещинитеКакво да сготвим в горещините
27 Юни
Горещината ни подтиква да пием повече вода, да хапваме повече плодове и зеленчуци, но не бива напълно да забравяме за месото, както и за рибата. Разгледайте нашите предложения за няколко летни ястия. Доматена супа...
Какво да сготвим за гостиКакво да сготвим за гости
20 Февр.
1
Когато чакате гости, изненадайте ги с ямайска пилешка салата. Тя се приготвя бързо и е много вкусна. Необходими продукти: 300 грама пилешки гърди, 300 грама китайско зеле, 50 милилитра сметана, лимонов сок, сол,...
Какво да сготвим на параКакво да сготвим на пара
23 Януари
С помощта на уред за готвене на пара може да се приготви едно от националните гръцки ястия – долма с овче месо. Необходими са 400 грама овче месо, 2 шепи полусварен ориз, лозови листа, 1-2 глави лук, половин...