Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарна техника за направа на торта ЗебраНакрая се прави глазура за сладкиша - съвсем простата е да се поръси с пудра захар, или да се направи комплекс от шоколад и сметана. Творчеството тук е препоръчително....
30 Април
Кулинарна техника за направа на торта ШахматТака че подгответе съставките, сложете престилката си и се пригответе да изпечете съвършената Шахматната торта!
Вижте още тънкостите при направ на Добуш торта....
29 Март
Кулинарна техника за направа на торта ДобушНяма нищо кой знае колко сложно при приготвянето на торта Добуш, която всъщност е била любима и на кралица Елизабет, по-известна като Сиси. Просто спазвайте правилата за кулинарната ѝ направа!...
25 Януари
Торта ЕстерхазиЗагрейте фондана на стайна температура. Залейте тортата отгоре с него.
Използвайки шпатула, го разпределете. Намажете странично тортата с останалия крем. Украсете долния ръб на тортата с филираните бадеми....
08 Юни
Класическа торта ЕстерхазиИзточник: Кулинарен блог на Maria Miteva Christou
Класическата торта Естерхази е чудна!...
06 Май
Изискана торта ЕстерхазиГлазирайте бадемовата торта отгоре. Разтопете шоколада на водна баня и оформете паяжината, характерна за тази торта.
Изисканата торта Естерхази е готова....
06 Ноем.
1
Торта Естерхази (Esterhazy)Отстрани покрийте тортата Естерхази със смлени бадеми и я приберете на хладно за 1 нощ....
25 Август
1
Блиц бутер тесто и направа на датски сладкиш от негоПриготвянето на бутер тесто в домашни условия е удоволствие за всеки един кулинар....
08 Април
1
Тиквеник с интересна техника на завиванеПечете в предварително загрята на 190-200°С фурна около 60-70 минути, или до готовност: хрупкава златиста коричка на тиквеника с интересна техника на завиване.
Готово!...
16 Дек.
Телешко ЕстерхазиМесото се връща в получения сос и се задушава на тих огън до готовност.
Когато телешкото омекне, добавяме нарязаните на кубчета картофи и доваряваме до готовност на картофите, ако е нужно сипваме още вода....
26 Септ.
1
Кулинарни класики: Торта Черна гораНа датата 28 март светът отбелязва деня на любимата на мнозина торта Шварцвалд (Schwarzwälder Kirschtorte), известна още като торта Черна Гора (Black Forest Cake)....
28 Март
Кулинарни техники за рязанеНо за приготвянето на тези специалитети е нужно освен любов и въображение, но и да се запознаем и със специалните кулинарни умения и техники за рязане.
Ето ги и някои от тях:
1....
14 Юли
Кулинарни техники при месенето на козунакЗамесването на козунаци не е никак трудно, просто трябва да спазвате някои техники. Първо, ако имате възможност, си купете домашни продукти, особено яйцата и млякото....
22 Март
Хитрите кулинарни техники на най-добрите готвачиОстаналото оставете на парата – тя ще направи хлебчето ви пухкаво и хрупкаво, но не прекалено твърдо./page
page11....
18 Ноем.
1
Кулинарни техники при готвенето на храни на плочаТехники за готвене на плоча
Ако никога преди не сте използвали електрическа плоча за готвене, ще започнете с ястия, които са лесни за приготвяне. Палачинките са добро решение за начало....
10 Окт.
Как да си направим хартиена торта?Първо тортите са представлявали месени хлябове, които се подреждали под формата на торта. Така се зародила идеята на тортата, която познаваме днес....
18 Януари
Как да направим глазура за тортаС глазура се покрива горната част на някои торти, за да изглеждат по-апетитни. Глазурата се нанася с четчица, а след това се суши на фурна, загрята на 60 градуса.
Може да глазирате сладкиши....
17 Януари
3
Да си направим крем за тортаПо желание можем да направим и сироп, с който да полеем блата или просто да използваме по-рядък крем, който да попие в него и по този начин да го сиропира. Всичко зависи кога искаме да консумираме вече готовата торта....
22 Юли
3
Традиции, свързани със сватбената торта, и техните значенияТогава е била използвана купчина хлебчета вместо кулинарен шедьовър на много нива, но символиката като цяло е една и съща....
10 Май
Как да мариноваме месо за скара - кулинарни техникиЩе се запознаем с мариноване на свинско месо, пиле и други продукти, които са страхотни за готвене на въглища.
В този процес няма нищо сложно, но все пак си струва да обърнете внимание на някои моменти и да ги запомните...
21 Май
Как да си направим украса за тортаНе е необходимо да се влагат прекалено големи усилия за да се направи една сполучлива декорация, защото красивият ефект може да бъде постигнат и с по-прости средства, стига човек да развихри напълно своята фантазия....
29 Април
Как да си направим крокан за тортаКроканът за торта представлява оригинална, вкусна и красива поръска за торта, която я превръща в истинска наслада за окото. Перфектният крокан за торта се приготвя с ядки....
04 Февр.
Как да използваме маскарпоне за направата на торта?Маскарпонето е много деликатен вид сирене, който се използва за направата на много десерти с маскарпоне, най-вече е една от основните съставки специално за кремове за торти....
10 Ноем.
Торта на тиганСметановата торта се украсява с натрошени на дребно меки бисквити. Върху тях може да се направят линии разтопен шоколад.
Тортата на тиган е готова....
01 Август
1
Как да направим торта на етажи, за да не се разпадаЗа долната торта изберете по-тежко тесто, като брауни рецепта или медени кори за торта. За втората и третата торти изберете леко или бутертесто, като за торта Наполеон например....
08 Май
1