Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарна техника за направа на торта ЗебраКулинарна техника за направа на торта Зебра
30 Април
Накрая се прави глазура за сладкиша - съвсем простата е да се поръси с пудра захар, или да се направи комплекс от шоколад и сметана. Творчеството тук е препоръчително....
Кулинарна техника за направа на торта ШахматКулинарна техника за направа на торта Шахмат
29 Март
Така че подгответе съставките, сложете престилката си и се пригответе да изпечете съвършената Шахматната торта! Вижте още тънкостите при направ на Добуш торта....
Кулинарна техника за направа на торта ДобушКулинарна техника за направа на торта Добуш
25 Януари
Няма нищо кой знае колко сложно при приготвянето на торта Добуш, която всъщност е била любима и на кралица Елизабет, по-известна като Сиси. Просто спазвайте правилата за кулинарната ѝ направа!...
Торта ЕстерхазиТорта Естерхази
08 Юни
Загрейте фондана на стайна температура. Залейте тортата отгоре с него. Използвайки шпатула, го разпределете. Намажете странично тортата с останалия крем. Украсете долния ръб на тортата с филираните бадеми....
Класическа торта ЕстерхазиКласическа торта Естерхази
06 Май
Източник: Кулинарен блог на Maria Miteva Christou Класическата торта Естерхази е чудна!...
Изискана торта ЕстерхазиИзискана торта Естерхази
06 Ноем.
1
Глазирайте бадемовата торта отгоре. Разтопете шоколада на водна баня и оформете паяжината, характерна за тази торта. Изисканата торта Естерхази е готова....
Торта Естерхази (Esterhazy)Торта Естерхази (Esterhazy)
25 Август
1
Отстрани покрийте тортата Естерхази със смлени бадеми и я приберете на хладно за 1 нощ....
Блиц бутер тесто и направа на датски сладкиш от негоБлиц бутер тесто и направа на датски сладкиш от него
08 Април
1
Приготвянето на бутер тесто в домашни условия е удоволствие за всеки един кулинар....
Тиквеник с интересна техника на завиванеТиквеник с интересна техника на завиване
16 Дек.
Печете в предварително загрята на 190-200°С фурна около 60-70 минути, или до готовност: хрупкава златиста коричка на тиквеника с интересна техника на завиване. Готово!...
Телешко ЕстерхазиТелешко Естерхази
26 Септ.
1
Месото се връща в получения сос и се задушава на тих огън до готовност. Когато телешкото омекне, добавяме нарязаните на кубчета картофи и доваряваме до готовност на картофите, ако е нужно сипваме още вода....
Кулинарни класики: Торта Черна гораКулинарни класики: Торта Черна гора
28 Март
На датата 28 март светът отбелязва деня на любимата на мнозина торта Шварцвалд (Schwarzwälder Kirschtorte), известна още като торта Черна Гора (Black Forest Cake)....
Кулинарни техники за рязанеКулинарни техники за рязане
14 Юли
Но за приготвянето на тези специалитети е нужно освен любов и въображение, но и да се запознаем и със специалните кулинарни умения и техники за рязане. Ето ги и някои от тях: 1....
Кулинарни техники при месенето на козунакКулинарни техники при месенето на козунак
22 Март
Замесването на козунаци не е никак трудно, просто трябва да спазвате някои техники. Първо, ако имате възможност, си купете домашни продукти, особено яйцата и млякото....
Хитрите кулинарни техники на най-добрите готвачиХитрите кулинарни техники на най-добрите готвачи
18 Ноем.
1
Останалото оставете на парата – тя ще направи хлебчето ви пухкаво и хрупкаво, но не прекалено твърдо./page page11....
Кулинарни техники при готвенето на храни на плочаКулинарни техники при готвенето на храни на плоча
10 Окт.
Техники за готвене на плоча Ако никога преди не сте използвали електрическа плоча за готвене, ще започнете с ястия, които са лесни за приготвяне. Палачинките са добро решение за начало....
Как да си направим хартиена торта?Как да си направим хартиена торта?
18 Януари
Първо тортите са представлявали месени хлябове, които се подреждали под формата на торта. Така се зародила идеята на тортата, която познаваме днес....
Как да направим глазура за тортаКак да направим глазура за торта
17 Януари
3
С глазура се покрива горната част на някои торти, за да изглеждат по-апетитни. Глазурата се нанася с четчица, а след това се суши на фурна, загрята на 60 градуса. Може да глазирате сладкиши....
Да си направим крем за тортаДа си направим крем за торта
22 Юли
3
По желание можем да направим и сироп, с който да полеем блата или просто да използваме по-рядък крем, който да попие в него и по този начин да го сиропира. Всичко зависи кога искаме да консумираме вече готовата торта....
Традиции, свързани със сватбената торта, и техните значенияТрадиции, свързани със сватбената торта, и техните значения
10 Май
Тогава е била използвана купчина хлебчета вместо кулинарен шедьовър на много нива, но символиката като цяло е една и съща....
Как да мариноваме месо за скара - кулинарни техникиКак да мариноваме месо за скара - кулинарни техники
21 Май
Ще се запознаем с мариноване на свинско месо, пиле и други продукти, които са страхотни за готвене на въглища. В този процес няма нищо сложно, но все пак си струва да обърнете внимание на някои моменти и да ги запомните...
Как да си направим украса за тортаКак да си направим украса за торта
29 Април
Не е необходимо да се влагат прекалено големи усилия за да се направи една сполучлива декорация, защото красивият ефект може да бъде постигнат и с по-прости средства, стига човек да развихри напълно своята фантазия....
Как да си направим крокан за тортаКак да си направим крокан за торта
04 Февр.
Кроканът за торта представлява оригинална, вкусна и красива поръска за торта, която я превръща в истинска наслада за окото. Перфектният крокан за торта се приготвя с ядки....
Как да използваме маскарпоне за направата на торта?Как да използваме маскарпоне за направата на торта?
10 Ноем.
Маскарпонето е много деликатен вид сирене, който се използва за направата на много десерти с маскарпоне, най-вече е една от основните съставки специално за кремове за торти....
Торта на тиганТорта на тиган
01 Август
1
Сметановата торта се украсява с натрошени на дребно меки бисквити. Върху тях може да се направят линии разтопен шоколад. Тортата на тиган е готова....
Как да направим торта на етажи, за да не се разпадаКак да направим торта на етажи, за да не се разпада
08 Май
1
За долната торта изберете по-тежко тесто, като брауни рецепта или медени кори за торта. За втората и третата торти изберете леко или бутертесто, като за торта Наполеон например....