Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ползи от олио от гроздови семкиУ нас най-популярните мазнини за готвене са олиото от слънчогледови семки и зехтинът, който се добива от маслини. Напоследък обаче все по-модерно и известно става олиото от гроздови семки. И има защо....
03 Ноем.
Олио от гроздови семки за разкрасяванеОлиото (или масло) от гроздови семки е популярен компонент на много козметични продукти за кожа и коса....
20 Окт.
Кулинарна употреба на оризово олиоКулинарната употреба на оризово олио е огромна. Това олио е доказано здравословно и като прибавим и ползите от неговата консумация, считаме че всяко домакинство е добре го притежава....
03 Март
Гроздови семки - ползи и приложениеПриложение на екстракт от гроздови семки
В концентрирана форма като екстракт гроздовите семки имат силно действие....
12 Дек.
Печени слънчогледови семки на микровълнова фурнаИзмиваме добре слънчогледовите семки и отцеждаме водата.
Поставяме ги в йенски съд, поръсваме ги с брашно и ги посоляваме. Разбъркваме добре....
09 Март
5
Олио от гроздови семки - за какво да го използвамеУпотреба на маслото от гроздови семки в кухнята
Помощта на олиото от гроздови семки в кухнята е незаменима....
27 Май
Кулинарна употреба на нектариниИмето на нектарините идва от гръцката дума нектар. Те зреят през лятото и носят неописуема наслада.
Често нектарините биват бъркани с голата праскова. Те принадлежат към семейството на прасковите, черешите и кайсиите...
15 Юни
Кулинарна употреба на суроваткатаМлечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката.
Суроватката е изключително...
13 Окт.
Кулинарна употреба на ПрошутоЕто какви са основни кулинарния приложения на прошутото:
Салати с прошуто
Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
30 Юни
Кулинарна употреба на индришеЗа кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
21 Август
Кулинарна употреба на мескитаВ последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
28 Юли
Кулинарна употреба на арарутМалцина са чували думата "арарут", а тези, които все пак са я доловили отнякъде, нямат ни най-малка представа какво е това.
Арарутът е вид житна култура, малко позната в България. Тя е обаче много полезна, защото...
27 Юли
Кулинарна употреба на мащеркаАроматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай от мащерка, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави. Мащерката се използва при приготвянето на ястия от месо, риба, бобови култури,...
24 Юни
1
Кулинарна употреба на ескаролаЕскарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена.
Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...
25 Февр.
Кулинарна употреба на камутКулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
20 Януари
Кулинарна употреба на рожковРожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао.
Вечнозеленото растение...
24 Ноем.
Кулинарна употреба на ревенВ България е по-познат като билка, а не толкова като кулинарна съставка.
Ревенът успешно се добавя в доста ястия от европейската кухня. А неотдавна в САЩ са приготвяли само десерти с него....
01 Май
Кулинарна употреба на резенеИма два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено.
Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
26 Април
Кулинарна употреба на амарантОпитайте още Амарант със зеленчуци, ядки и семки, Амарант с домати и гъби и Шоколадов пудинг с амарант....
02 Април
Кулинарна употреба на физалисКулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
30 Март
Кулинарна употреба на тефПозната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт.
Културата е предпочитана поради няколко фактора....
10 Март
Кулинарна употреба на пармезанВкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр....
02 Май
Кулинарна употреба на сусамСусамът е едно от най-старите растения, култивирано в Близкия и Далечен Изток за кулинарна употреба. Всяко негово зрънце придава на всяко ястие идентичност. Една от най-ценените му ползи е фактът, че е диетичен....
11 Април
2
Кулинарна употреба на исопИсоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка.
Билката исоп се прилага при възпаления от типа на...
18 Март
Кулинарна употреба на шамфъстъкШамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния.
Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
10 Януари