Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домати за готвене в бурканиСъхраняват се на хладно.
Доматите за готвене в буркани са готови....
14 Януари
1
Заготовка за готвене на ядене в бурканиВзимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
01 Септ.
Кулинарни трикове при готвенето на зелеИма някои кулинарни хитринки, които могат да ви помогнат да направите зелето по-вкусно, по атрактивно стоящо в чинията, което пък ще помогне да доставите на себе си и своите близки по-голямо гастрономично удоволствие, когато...
22 Август
1
Вкусно готвено с пилешкоДобавете пилешкото и доварете ястието до желаната гъстота на соса. Ако искате, може преди това да го запържите.
При поднасяне поръсете с прясно скълцан магданоз....
09 Окт.
Домати за готвене в буркани за зиматаОставете доматите за готвене в буркани за зимата така, докато изстинат....
06 Април
Свинско готвено с ориз и зеленчуциОставете под затворен капак да се задуши за около 10 минути и сервирайте свинското готвено с ориз и зеленчуци....
29 Май
1
Заешко готвено с картофи и морковиГответе заешкото с картофи до готовност на картофите, овкусете със сол и след няколко минути свалете от котлона.
Поднесете заешкото готвено с картофи и моркови, поръсено с пресен магданоз....
11 Юни
Кулинарни хитринки при готвене на лукПреди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути и така ще е по-вкусен;
- Водният лук се реже само на кръгли напречни резени;
- Ако при готвене и правене на салата ни е останала половин глава лук и трябва...
28 Юли
1
Кулинарни хитрости при готвене на сармиЕто какво е важно да знаете при готвенето на сармички:
Най-разпространени са зимните сармички, приготвени с кисело зеле....
04 Февр.
5
Кулинарни идеи при готвене на фазанКогато решите да готвите фазан, трябва предварително да се убедите, че е обработен добре. Препоръчително е 1-2 часа преди готвене да е накиснат в прясно мляко....
12 Януари
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Кулинарни тайни за готвене на грил тиганНамазнете с четка повърхността му и гответе на висока температура. Не забравяйте да включите аспиратора, защото при този вид готвене се образува много дим....
14 Февр.
3
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоПреди готвенето се намазва още веднъж, а останалият сос се налива във вътрешността на патицата.
Слага се във фурната да се пече без капак, като периодично месото се полива с получения при готвенето сос....
16 Юни
Кулинарни тайни и трикове при приготвянето на баклаБаклата се приготвя малко по-трудно заради процеса на обработката на шушулките, но пък е много полезна. Богата е на желязо и цинк, съдържа витамин А и витамини от групата В....
03 Април
Кулинарни тайни при готвенето на каракудаКаракудата е сладководна риба. Има много кости, въпреки че не е много едра риба. В България се среща в много язовири. В каракудата има витамини и минерали, полезни за целия организъм на човека. Каракудата съдържа витамини...
22 Април
Кулинарни тънкости при готвенето на оризПо този начин оризът се размеква, в следствие на което по-бързо достига кулинарна готовност и се запазват много повече ценните му вещества....
26 Окт.
13
Кулинарни тайни при готвенето на джоланПроцеса трае поне часа и половина. Ще познаете, че е готово, когато месото започне лесно да се отделя от кокала....
31 Март
3
Кулинарни хитринки при готвенето на бобСлед това изхвърлете, ако е останала някаква вода, измийте го и вече е готов за готвене....
20 Януари
3
Малките кулинарни трикове, които спасяват всяка домакиняГответе с размах и използвайте тези трикове, за да превърнете кулинарията в страст, а не в рутинно задължение.
Ето и нашите малки съвети.
1....
17 Февр.
Домати за готвенеОхладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан пресен магданоз. Сместа се разбърква, разпределя по буркани и стерилизира за около 30 минути....
10 Окт.
Съвети и трикове при готвенето на нахутСлед като е готов, нахутът се изплаква със студена вода, за да се спре процеса на готвене, отцежда се и се оставя да се охлади....
21 Дек.
Кулинарни хитрости при готвенето на кафяв оризНеобходимото ни количество ориз за готвене се накисва във вода и се оставя да престои най-малко 7-8 ч....
22 Ноем.
Кулинарни техники при готвенето на храни на плочаПлочата за готвене е универсално кухненско оборудване, което всеки трябва да има в дома си....
10 Окт.
Кулинарни трикове, които всяка домакиня трябва да знаеСега ще се фокусираме върху някои трикове в самото готвене на вкусните ястия, с които всеки ден изненадваме семействата си....
21 Януари
11
Кулинарни хитринки при готвенето с чесънЗа да предотвратим това, трябва предварително да пуснем за кратко главата чесън в купа със студена вода;
- Не изхвърляйте след готвене останали обелени скилидки чесън....
26 Юли