Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тънкости при приготвяне на риба линА в тези рецепти може да видите и как да си приготвите:
- рибена яхния;
- рибна салата;
- рибни крокети....
17 Юли
Морски език (Палтус)Със сигурност това е риба, която може да задоволи всякакви кулинарни предпочитания, носейки здравословни ползи от консумацията. рецептите с нея са многобройни и позволяват кулинарни експерименти....
12 Окт.
Обикновен морски език с картофи на фурнаПечете обикновения морски език с картофи на фурна на 200 градуса за около тридесет минути....
06 Юли
Непознатата риба дорадоДорадото представлява особен интерес от гледна точка на спортния и любителския морски риболов. Тя е една от най-красивите риби....
13 Септ.
Филе от морски език с аспержи и маслиниНасладете се на филето от морски език с аспержи и маслини с чаша охладено бяло вино...
25 Април
Гуанчале - същност и кулинарни тънкостиМесото може да се консумира като мезе към различни напитки, но кулинарите го включват и в множество рецепти. Най-известната от тях е в традиционното ястие спагети Карбонара....
05 Ноем.
Тънкости при приготвянето на рибаРибата носи много на сол и е добре около половин час преди термичната ѝ обработка да я осолите с морска сол....
26 Дек.
Кулинарен пътеводител: Непознатата ирландска кухняНай-лесната рецепта включва в състава си бекон, кренвирши, картофи и лук. В рагуто може да се добави и бира.
Първоначално в местната кухня присъствали конско, козе и говеждо месо....
29 Юни
Лечебни рецепти с волски език- Следващата рецепта също е за остър бронхит – волският език много бързо втечнява кашлицата....
05 Март
Сукет от риба и морски даровеНа морските дарове и бялата риба им трябва съвсем малко време и са готови, ако ги готвим дълго, мидите и скаридите стават сухи и жилави, а бялата риба се разпада.
Поднесете с поръсен магданоз....
02 Април
Яхния от риба и морски даровеПуснете в яхнията всичката риба, необелените скариди и мидите. Продължете готвенето под капак 5 минути, след това добавете и обелените скариди, чиито глави сме използвали за бульона....
12 Август
Кулинарни приложения на риба меджидЗа да си направите чироз от меджид има най-разнообразни рецепти, но е задължително след като рибките бъдат изчистени, те да бъдат заровени в морска сол и да престоят така няколко дни....
01 Дек.
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаТук може да откриете рецепта за окрошка с всички възможни подправки. Всичко, което се различава от традиционната рецепта, е по желание....
23 Април
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка.
В далечното минало бил...
17 Ноем.
Кулинарни тънкости при правенето на скараЕто нашата рецепта за зеленчуци на скара
9. Независимо какво печете на скарата, след като е готово го слагате в тенджера с капак – за да се запази сочно и топло....
12 Август
7
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаГъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската.
Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена.
Когато се задушава...
23 Април
Кулинарни тънкости при правенето на питкаСлед като тестото е втасало достатъчно (поне да е удвоило обема си), можете да е подредите в тавата, както е по съответната рецепта и да го сложите в предварително добре загряна фурна....
11 Окт.
4
Кулинарни тънкости при правенето на сушиНо трябва да сте наясно и с някои тънкости в приготвянето на този японски специалитет.
Оризът за суши трябва да е приготвен по специална технология, за да получите лепкава маса с лек аромат на оцет....
09 Юни
Кулинарни тънкости при обработка на кестениПоявяват се кулинарни тънкости при приготвянето на рецепти с кестен, като най-известната от тях е захаросаният кестен, донесъл слава на малкото френско градче Прива....
19 Окт.
Кулинарни тънкости при готвенето на оризПо този начин оризът се размеква, в следствие на което по-бързо достига кулинарна готовност и се запазват много повече ценните му вещества....
26 Окт.
13
Грузия - страната на непознатите кулинарни изкушенияГрузия е държава в Източна Европа, която на запад граничи с Черно море, Русия на север и изток, Турция и Армения на юг, и Азербейджан на югоизток. Тя покрива територия от 69 700 км, а населението ѝ е около 5 млн. души. Столицата...
17 Януари
Морски копър - ползи и кулинарна употребаНай-добър за готвене морският копър е от май до октомври. В Турция той се приготвя задушен. Консумира се като мезе и най-често служи за прелюдия към риба и морски дарове....
25 Февр.
Морска риба проходи като бозайникНетипичното поведение на дънната риба рибар бе запечатано на видео благодарение на уникален кооперативен проект между една петролна компания и морски биолози....
16 Ноем.
1