Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се бели патладжан?След като е изпечен, едва тогава се бели патладжанът.
Никога не белете целия патладжан.
Кората на патладжан не бива да се консумира от възрастните хора....
23 Май
Полезен ли е патладжанътХората, които обичат да консумират патладжани, може и да не подозират колко е голяма ползата от тези зеленчуци. Патладжаните спомагат за изхвърлянето на вредния холестерол от организма....
20 Януари
Съвети за готвене на патладжаниНезависимо как ще го приготвяте - дали ще го добавяте в гювеч, или ще го пържите, задължително е да го отцедите преди да сте започнали същинското готвене....
12 Май
1
Коктейл Това ли е всичко?Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
30 Окт.
Трябва ли да се бели кората на ябълките?Ябълките са един от най-отглежданите плодове в България. Те са все още на достъпна цена и могат да се купят от всеки пазар и магазин. В тази статия ще се спрем на въпроса трябва ли да се бели кората на ябълките и защо....
29 Януари
Домати за готвенеДоматите се измиват. Бланшират се в тенджера с вряща подсолена вода за няколко секунди, след което се пускат в съд със студена вода.
Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан...
10 Окт.
Вреди ли патладжанът?И ако се чудите какво да приготвите с патладжан, ето някои рецепти за патладжан, които ви препоръчваме с най-голямо удоволствие:
- патладжан на фурна;
- турско имамбаялдъ;...
03 Август
Пържени банани за готвенеИзвадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене....
05 Юли
Стерилизирани тиквички за готвенеТиквичките се обелват и режат на кубчета.
След това се взема буркана и отдолу се слага нарязано на няколко по големи парчета доматчето и се слагат тиквичките.
Отгоре се слага копърът и солта и се долива с вода. След...
26 Май
2
Как се бели авокадоИма няколко стъпки, които се следват за по-бързо и лесно белене на авокадо.
1. Измийте плода. Изплакнете авокадото под хладка течаща вода. Важно е да измиете авокадото, въпреки че няма да консумирате кората. В противен...
23 Април
Вкусните патладжани - съвети за готвене и ползи за здравето- При готвене на патладжани не използвайте твърде много мазнина, защото месото им е поресто и попива олиото....
03 Август
Кюфтенца от извара без готвенеСервирайте кюфтенцата от извара без готвене върху зелена салата....
06 Март
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Кафяви или бели яйца - има ли разлика?Много хора имат собствени предпочитания, когато стане въпрос за цвят на яйцето. Някои смятат, че кафявите яйца са по-здравословни или по-естествени, докато други смятат, че белите са по-чисти или просто са по-вкусни.
Но...
20 Февр.
Бели бисквиткиРазбиваме маслото и маята със захарта до побеляване.
Прибавяме жълтъка, брашното и ванилията и замесваме тесто.
Оформяме малки елипси. Печем върху хартия за печене в умерена фурна.
След като ги извадим от фурната...
25 Януари
Бели курабиедесРазбиваме маслото до побеляване с помощта на миксер. Постепенно добавяме захарта, жълтъците, коняка и индийското орехче. При непрекъсанто бъркане добавяме и пресятото брашно. Замесваме меко тесто, което месим съвсем за кратко...
21 Август
3
Бели мъфиниПо желание поръсете разкошните бели мъфини с шоколадови пръчици.
Изпечете икономичните кексчета на 170 градуса на включена вентилация или на 180 градуса без. Фурната трябва да се предварително загрята....
17 Май
1
Бели мъфиниПресейте брашното с бакпулвера и солта. В отделна купа разбийте маслото.
Бавно и с непрекъснато бъркане добавете есенцията и захарта. В друга купа разбийте белтъците с прясното мляко.
Оформете кладенче в брашното...
14 Ноем.
Как лесно се бели ябълка?Може да се консумира в прясно състояние, служи като суровина за готвене и за приготвяне на напитки.
Ябълките са обичани от много хора, но не всички си представят как лесно да се обели ябълка....
12 Февр.
Салата Преливащи се цветовеМоркови, цвекло и целина са измити и почистени.
Обелете зеленчуците и нарежете на дълги тънки ленти.
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира...
28 Януари
Топящи се Маслени КроасанчетаКомбинирайте маята и захарта до течна консистенция. Смесете с млякото и оставете настрани.
Добавете солта към брашното и разбъркайте. С помощта на вилица започнете да мачкате маслото в брашното, после продължете да мачкате...
15 Дек.
Топящ се паниран кашкавалНаправете предварителна подготовка: нарежете кашкавала на подходящи правоъгълници, сложете го в найлонов плик във фризера, докато замръзне.
Разбийте яйцата с бъркалка.
Загрейте олио в дълбок тиган /достатъчно количество...
05 Май