Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Минестроне с орзоСлед като заврят се намалява силата на котлона и се оставя да покъкри около 15 мин.
Прибавят се бобът, доматите, зелката, тиквичката и пастата. Отново се оставя да заври около 5-10 мин., или докато се свари пастата....
10 Май
Минестроне с пестоСлед като поври за 5-7 минути прибавяме нарязаните на кубчета домати, картофи, макароните, сол и черен пипер. Оставяме супата да ври на среден огън за 30 минути....
07 Юли
Тайната на сочните пържоли на фурна., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
18 Дек.
41
Супа минестроне с тиквичкиТиквичките и картофите се обелват и нарязват на кубчета, а лукът и морковът на по-дребно.
В сгорещено олио се запържват лукът и морковът, след което се добавя малко чесън на прах....
28 Юни
Домашно минестроне с беконВарете до пълната готовност на супата. Сервирайте с натрошено сирене....
13 Дек.
Плодово минестроне с шоколадВодата се смесва с виното и захарта и се вари 5 минути на бавен огън.
Ябълката и ягодите се режат на тънки резени. Единият грейпфрут се разделя на парчета....
26 Юли
Минестроне а ла легхорнОставя се на тих огън около 2 часа и половина. Прибавя се оризът за 20 мин. Най-накрая се поръсва с пармезана....
23 Февр.
Супа минестроне по тосканскиЛукът се реже на ситно. Морковите се обелват и се режат на тънки кръгчета. Целината се реже на тънки ивици....
29 Ноем.
Супа минестроне по тосканскиВсичко се залива с бульона и се оставя да ври 1 час на умерен огън. Добавят се нарязаните на кубчета картофи, грахът, нарязаното зеле и фидето....
20 Февр.
Тайната на вкусното капучиноНа 8 ноември пък се отбелязва денят на капучиното в САЩ, което е повод да си поговорим за това как се прави перфектното вкусно капучино....
08 Ноем.
Тайната на вкусните катмиОсновната разлика между палачинки и катмите е, че в катмите се слага задължително мая, а в палачинките малко сода бикарбонат.
Най-вкусни стават катмите, които са приготвени на сач. Сачът трябва да е предварително...
23 Май
2
Тайната на вкусните сармиВсяко ястие има своята тайна, за да стане вкусно. Всеки добър готвач прибавя по нещо различно, за да се получи желаната храна – вкусна и добре изглеждаща....
21 Април
1
Тайната на вкусните палачинкиЗа да няма бучки в тестото за палачинките, трябва да изсипвате брашното на малки порции, като непрекъснато го разбърквате. Дори да го бъркате с миксер, ако го изсипете накуп, ще останат бучки.
Ако тестото се е получило...
13 Април
6
Тайната на вкусните сандвичиВъпреки склонността на всички сандвичи да падат с маслото надолу и факта, че те трудно се вписват в концепцията за здравословно хранене, сандвичът, във всичките му разновидности, винаги се е посрещал с апетит от деца...
10 Януари
Тайната на вкусните фалафелиЕто какво е важно да знаете и каква точно е тайната на вкусните фалафели.
1. Внимавайте при употребата на сода. Тя се използва единствено, за да може сместа да стане по-шуплива, но не бива да се прекалява с нея....
12 Юни
Тайната на вкусните скаридиПовечето любители на морските дарове отдават своето предпочитание на скаридите, тъй като те са не само истински деликатес, но са и много вкусни. Освен че имат сочно месо, те съдържат множество витамини и ценни микроелементи...
17 Февр.
2
Тайната на вкусните пърленкиПърленките са един чудесен начин да заситите глада си, независимо дали са поднесени към някакво ястие или индивидуално. Те се приготвят много бързо, а вариациите им са безброй.
Ако сте именно от онези, които досега...
13 Февр.
3
Тайната на вкусните брускетиПоговорката идва от това, че една от тайните при печенето на брускетите е, че тестото по-скоро се опушва на дървени въглища, отколкото да се пече....
07 Февр.
2
Тайната на вкусните милинкиПоследната тайна за направата на вкусните милинки е маста. За това ястие се използва задължително свинска мас. Забравете за маргарина, маслото и олиото....
06 Февр.
2
Тайната на вкусната фокачаСъществуват буквално хиляди рецепти за направата на този вид италианки хляб, но истинският майсторлък в подготовката на вкусната питка е разгадаването на тайната за направата на перфектното тесто....
31 Януари
1
Тайната на вкусната пачаТайната в приготвянето на вкусна пача се крие най-вече в умението и рутината на готвача. Следването на точната рецепта също....
02 Януари
1
Тайната на вкусните тиганициТе стават и по-мазни, затова тайната на вкусните, но и здравословни тиганици е след изпържването закуската да се постави върху домакинска хартия, за да се изтече от нея мазнината, която е попила....
16 Януари
Тайната на вкусната лещаЕто тайната на вкусната леща!
За да приготвите вкусна леща, първо я почистете и измийте добре. Хубаво е да измиете със студена вода и да я оставите за половин до един час във водата....
18 Дек.
Тайната на вкусните ребърцаПодходящ вариант са и за Коледната трапеза - какво по-вкусно от ребърца със сос, в съчетание с чаша червено вино?
Ние ще ви разкрием тайната на вкусните ребърца и как да си ги приготвите......
16 Дек.
Тайната на вкусните мекициЕто тайната на вкусните мекици! Всъщност тя е содата бикарбонат. За да станат пухкави и въздушни, им сложете щипка сода....
12 Дек.
1