Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тиквата - вкусният символ на есентаТиквата - вкусният символ на есента
26 Ноем.
И както в много страни по света, по това време тя се превръща в хелоуински фенер, редом с това безценната ѝ вътрешност става съставка за едни от най-вкусните есенни храни....
Тайните на вкусния омлетТайните на вкусния омлет
17 Април
3
Омлетите спадат към така наречените аламинути. Тяхното бързо приготвяне, разнообразието им, отличният вкус и хубавият им външен вид дават възможност да се задоволи и най-изтънченият вкус. Омлетите биват: обикновен...
Тайните на вкусния козунакТайните на вкусния козунак
17 Април
5
За истински вкусния козунак са характерни т.нар. конци при разчупването на великденския сладкиш. Те се получават от глутеновите нишки на брашното и от белтъка на яйцата....
Тайните на вкусния чийзкейкТайните на вкусния чийзкейк
15 Март
3
Чийзкейкът е един от най-вкусните и леки десерти. За плънката при приготвянето на чийзкейк се използват сирене рикота, маскарпоне или извара....
Тайните на вкусния слънчогледТайните на вкусния слънчоглед
22 Август
Слънчогледовите ядки са предпочитани пред всички останали. Те са много по-евтини, а и като че ли т.нар чоплене на семки носи някаква магия със себе си. Да стоиш пред телевизора и да похапваш слънчогледови семки е страхотно...
Тайните на вкусния булгурТайните на вкусния булгур
26 Май
2
Тайните на приготвянето Булгурът се продава пакетиран или насипен....
Вкусни есенни ястия с тикваВкусни есенни ястия с тиква
18 Ноем.
Маринованата тиква по нормандски е вкусна и се топи в устата....
Най-вкусния кашкавал на фурнаНай-вкусния кашкавал на фурна
18 Май
12
Невероятна вкусотия, а ароматът, който се носи, е уникален! Подходящо е както за предястие, така и за лека вечеря. Най-вкусния кашкавал на фурна е готов....
Тиквата плод или зеленчук е?Тиквата плод или зеленчук е?
19 Април
Тиквата можете да овкусите и с мед, захар и сметана. Можете да изпечете тиква на фурна с мляко, мед или захар. С тиква можете да приготвите и вкусна баница....
Тайните на вкусния зелен бобТайните на вкусния зелен боб
24 Януари
Можете смело да измислите и своя вариация на рецептите със зелен боб и да изненадате приятно вашето семейство с нещо вкусно и различно....
Тайните на вкусния печен патладжанТайните на вкусния печен патладжан
26 Април
Патладжаните са едновременно много вкусни и много капризни. Вкусни, защото засищат, имат отличаващи вкусови свойства, и капризни, защото стипчивият им и горчив вкус доста трудно могат да бъдат премахнати....
Тайните на вкусния патешки дробТайните на вкусния патешки дроб
10 Март
Патешкият черен дроб се използва най-вече в кулинарията, от него се приготвят огромен брой вкусни ястия. Този субпродукт не може да се припише към диетичните продукти....
Тайните на вкусния крем карамелТайните на вкусния крем карамел
15 Януари
И все пак винаги има и малки тайни, които правят един крем по-различен от другите. Ще се спрем на тайните на най-масовия десертен крем, който се прави у нас - крем карамел....
Тайните на вкусния руски боршТайните на вкусния руски борш
15 Септ.
1
Тайната в приготвянето му е основната съставка – червеното цвекло. В зависимост от региона, в който се приготвя, му се добавят още гъби, домати, телешко месо, моркови, картофи и/или зеле....
Мелба горски плодМелба горски плод
03 Август
Сложите на дъното малко горски плодове (малини, къпини, боровинки), сложете няколко топки домашен млечен сладолед с горски плодове, гарнирайте със сладко от ягоди, котешки езичета и плодчета....
Пъстър есенен гювеч на фурнаПъстър есенен гювеч на фурна
21 Ноем.
Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета, лукът и чушките - на дребно, патладжанът на кубчета, а морковите - на кръгчета....
Тайните на вкусните макарониТайните на вкусните макарони
13 Май
1
Много вкусни са макароните със сицилиански сос....
Забраненият плод: Тайната история на смокинятаЗабраненият плод: Тайната история на смокинята
12 Септ.
Преливаща от аромати на плодове и зеленчуци, есента е сезонът на смокините. Сладки и вкусни, уникалният им мирис ги прави идеални за десерт, сладко или дори сурови....
Ледено Фрапе Горски плодЛедено Фрапе Горски плод
03 Август
Поставете в блендер горските плодове, леда, захарта, киселото и прясното мляко и пуснете да се смели всичко на максимална мощност за около 25 секунди....
Сурова торта Горски плодСурова торта Горски плод
05 Окт.
3
В тава наредете на дъното половината бишкоти, залейте ги с карамеления сос....
Тайната на вкусния тиквеникТайната на вкусния тиквеник
08 Септ.
Тайната на вкусния тиквеник е в печенето. Слага се във фурна на 180 градуса за около 45 минути, като се проверява дали е изпечен в дълбочина с клечка за зъби. Трябва добре да се зачерви....
Тайната на вкусния пилафТайната на вкусния пилаф
22 Март
Много домакини се опитват да разгадаят тайните на неговото приготвяне. Пробват различни рецепти, но не на всички се отдава да приготвят този кулинарен шедьовър....
Тайната на вкусния кадаифТайната на вкусния кадаиф
08 Март
Кадаифът е един от най-вкусните ориенталски десерти, които са характерни и за българската кухня, предвид факта, че цели пет века земите ни са били под Османско владичество....
Тайната на вкусния качамакТайната на вкусния качамак
21 Ноем.
Тайната съставка на вкусния родопски качамак според местните е тази, че освен равни части царевично и бяло брашно, се слагат и варени картофи....
Тайната на вкусния хекТайната на вкусния хек
15 Юли
С тази рецепта ще разкрием тайните на нейното приготвяне: риба – 3 бр. малки Хек масло – 100 г хляб – 8 филийки яйца – 2 бр. сол и черен пипер – на вкус 1....