Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Три идеи какво да направим от цикорияПлодова салата от цикория
Необходими продукти: 100 г листа от цикория, 2 ябълки, 2 круши, 1 ч. ч. кисело мляко, 220 г краве сирене, 2 с. л. майонеза, 1 с. л. лимонов сок, сол на вкус....
27 Май
Три идеи какво да направим от ревенРевенът, който е вид листен зеленчук и може да бъде срещнат и като равен, има подобен химически състав като на всички останали листни зеленчуци. На външен вид напомня на лапад и се среща на много места като диворастящо...
02 Май
Три идеи какво да направим от теменужкиТеменужките, независимо дали са градински или стайни, са едни от най-нежните цветя, които можете да срещнете. Особено голяма популярност придобиват горските теменужки през 19 и 20 век, когато буквално се превръщат в мания...
30 Април
Три идеи какво да направим от тинтяваЕто 3 идеи какво какво да направите с тинтява, ако вече сте се сдобили с билката:
Билков еликсир от тинтява (действа добре срещу възпаление на бъбреците и пикочния мехур, при отпадналост и виене на свят, при подагра...
16 Януари
Три идеи какво да направим от див чесънАко вече сте успели да си го култивирате, ето 3 варианта за какво можете да го използвате, които може да видите в горната галерия....
07 Май
Три идеи за плодови киселиКогато говорим за кисели в никакъв случай не си мислете, че става въпрос за нещо кисело на вкус. Точно напротив- киселите са вид сладки десертни кремове, които са любими на малки и големи....
31 Юли
Три идеи как да си направим невероятни домашни суджуциБез съмнение обаче най-вкусните суджуци са тези, които си приготвите сами, най-малкото защото знаете точно какво съдържат....
12 Март
1
Три начина да направим Руло СтефаниСтефани:
Традиционна рецепта за руло Стефани
Необходими продукти: 1 кг телешка кайма, 1 яйце, 4 филии счукан сухар, 1 глава кромид лук, 50 г настърган кашкавал, 2 сварени моркова, 2 твърдо сварени яйца, 2 кисели...
08 Април
3
Три начина да направим Крем БрюлеМакар повечето хора да си мислят, че крем брюле е измислен от френски готвачи, той всъщност е английско изобретение. Възникнал е през 17 в. в Кеймбридж и едва през 19 в. става известен във Франция, където получава...
26 Март
Три начина да си направим фрикасеФрикасето е вид сос, подобен на Бешамела, към който се прибавят разбити жълтъци. Използва се най-вече за заливане на сварени или изпържени меса, но в България е най-разпространено Пилето-фрикасе.
За да можете...
22 Март
Три начина да направим крем карамелМоже да бъде направен както в голям метален съд и после да бъде порциониран, така и в специалните алуминиеви формички, познати като тимбалчета....
21 Март
Три начина да си направим мусакаМусака от агнешко месо с лапад
Необходими продукти: 1 кг смляно агнешко месо, 7 стръка зелен лук, 50 г разтопено масло, 1 кг лапад, 2 сварени яйца, 3 сурови яйца, 1 1/2 чаша кисело мляко, 1 с. л. брашно, сол...
10 Март
Три начина да направим гъбен сосГъбеният сос е подходящ за всички видове месо, за риба, както и за много зеленчукови ястия, затова е добре да се научим да си го приготвяме по няколко начина, разнообразявайки трапезата си.
Ето три от най-разпространените...
23 Февр.
1
Три начина да си направим пелмениМожете да направите плънка за пелмените от най-различни продукти. Ето три от най-известните плънки, с които да разнообразите менюто си:
1....
08 Окт.
Три начина да си направим кифличкиКифличките – тези вкусни, топли и пухкави изкушения неминуемо са любими на мнозина. Дори най-големият въздържател ще се изкуши от така прясно изпечени и носещи аромат на сладост домашни кифлички.
Когато ги разчупите...
11 Септ.
Три начина да си направим бухтиПочти всеки човек, който обича сладкарството и се справя добре в кухнята, е правил бухтички. Това важи най-вече за хората с деца, чието поколение нетърпеливо чакат своята любима закуска.
Ако искате да разнообразите...
10 Април
Три начина да си направим боб чорбаЕто три интересни варианта на супи и чорби, които се приготвят със зрял фасул:
Кремсупа от зрял боб
Необходими продукти: 1 голяма чаша боб, 2 с. л. олио, 1 глава кромид лук, 1 скилидка чесън, 4 чаши зеленчуков...
05 Май
Киселец с яйцаПърво измиваме старателно киселеца, след което го нарязваме и слагаме да се попари с 3-4 супени лъжици олио и ситно нарязаният магданоз....
29 Януари