Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Три идеи какво да направим от цикорияТри идеи какво да направим от цикория
27 Май
Плодова салата от цикория Необходими продукти: 100 г листа от цикория, 2 ябълки, 2 круши, 1 ч. ч. кисело мляко, 220 г краве сирене, 2 с. л. майонеза, 1 с. л. лимонов сок, сол на вкус....
Три идеи какво да направим от ревенТри идеи какво да направим от ревен
02 Май
Ревенът, който е вид листен зеленчук и може да бъде срещнат и като равен, има подобен химически състав като на всички останали листни зеленчуци. На външен вид напомня на лапад и се среща на много места като диворастящо...
Три идеи какво да направим от теменужкиТри идеи какво да направим от теменужки
30 Април
Теменужките, независимо дали са градински или стайни, са едни от най-нежните цветя, които можете да срещнете. Особено голяма популярност придобиват горските теменужки през 19 и 20 век, когато буквално се превръщат в мания...
Три идеи какво да направим от тинтяваТри идеи какво да направим от тинтява
16 Януари
Ето 3 идеи какво какво да направите с тинтява, ако вече сте се сдобили с билката: Билков еликсир от тинтява (действа добре срещу възпаление на бъбреците и пикочния мехур, при отпадналост и виене на свят, при подагра...
Три идеи какво да направим от коприваТри идеи какво да направим от коприва
06 Април
Поднася се заедно с кисело мляко./page...
Три идеи какво да направим от див чесънТри идеи какво да направим от див чесън
07 Май
Ако вече сте успели да си го култивирате, ето 3 варианта за какво можете да го използвате, които може да видите в горната галерия....
Три идеи за плодови киселиТри идеи за плодови кисели
31 Юли
Когато говорим за кисели в никакъв случай не си мислете, че става въпрос за нещо кисело на вкус. Точно напротив- киселите са вид сладки десертни кремове, които са любими на малки и големи....
Три идеи как да си направим невероятни домашни суджуциТри идеи как да си направим невероятни домашни суджуци
12 Март
1
Без съмнение обаче най-вкусните суджуци са тези, които си приготвите сами, най-малкото защото знаете точно какво съдържат....
Три начина да направим Руло СтефаниТри начина да направим Руло Стефани
08 Април
3
Стефани: Традиционна рецепта за руло Стефани Необходими продукти: 1 кг телешка кайма, 1 яйце, 4 филии счукан сухар, 1 глава кромид лук, 50 г настърган кашкавал, 2 сварени моркова, 2 твърдо сварени яйца, 2 кисели...
Три начина да направим Крем БрюлеТри начина да направим Крем Брюле
26 Март
Макар повечето хора да си мислят, че крем брюле е измислен от френски готвачи, той всъщност е английско изобретение. Възникнал е през 17 в. в Кеймбридж и едва през 19 в. става известен във Франция, където получава...
Три начина да си направим фрикасеТри начина да си направим фрикасе
22 Март
Фрикасето е вид сос, подобен на Бешамела, към който се прибавят разбити жълтъци. Използва се най-вече за заливане на сварени или изпържени меса, но в България е най-разпространено Пилето-фрикасе. За да можете...
Три начина да направим крем карамелТри начина да направим крем карамел
21 Март
Може да бъде направен както в голям метален съд и после да бъде порциониран, така и в специалните алуминиеви формички, познати като тимбалчета....
Три начина да си направим мусакаТри начина да си направим мусака
10 Март
Мусака от агнешко месо с лапад Необходими продукти: 1 кг смляно агнешко месо, 7 стръка зелен лук, 50 г разтопено масло, 1 кг лапад, 2 сварени яйца, 3 сурови яйца, 1 1/2 чаша кисело мляко, 1 с. л. брашно, сол...
Три начина да направим гъбен сосТри начина да направим гъбен сос
23 Февр.
1
Гъбеният сос е подходящ за всички видове месо, за риба, както и за много зеленчукови ястия, затова е добре да се научим да си го приготвяме по няколко начина, разнообразявайки трапезата си. Ето три от най-разпространените...
Три начина да си направим пелмениТри начина да си направим пелмени
08 Окт.
Можете да направите плънка за пелмените от най-различни продукти. Ето три от най-известните плънки, с които да разнообразите менюто си: 1....
Три начина да си направим кифличкиТри начина да си направим кифлички
11 Септ.
Кифличките – тези вкусни, топли и пухкави изкушения неминуемо са любими на мнозина. Дори най-големият въздържател ще се изкуши от така прясно изпечени и носещи аромат на сладост домашни кифлички. Когато ги разчупите...
Три начина да си направим бухтиТри начина да си направим бухти
10 Април
Почти всеки човек, който обича сладкарството и се справя добре в кухнята, е правил бухтички. Това важи най-вече за хората с деца, чието поколение нетърпеливо чакат своята любима закуска. Ако искате да разнообразите...
Вкусна каша от киселец с кисело млякоВкусна каша от киселец с кисело мляко
28 Септ.
Вкусната каша от киселец с кисело мляко е готова....
Три начина да си направим боб чорбаТри начина да си направим боб чорба
05 Май
Ето три интересни варианта на супи и чорби, които се приготвят със зрял фасул: Кремсупа от зрял боб Необходими продукти: 1 голяма чаша боб, 2 с. л. олио, 1 глава кромид лук, 1 скилидка чесън, 4 чаши зеленчуков...
Киселец с яйцаКиселец с яйца
29 Януари
Първо измиваме старателно киселеца, след което го нарязваме и слагаме да се попари с 3-4 супени лъжици олио и ситно нарязаният магданоз....