Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Трябва ли да се белят гъбите?Трябва ли да се белят гъбите?
08 Януари
Много врели и кипели край печката кулина препоръчват гъбите да се белят, но трябва ли да се белят гъбите и защо съществува такова вярване....
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
30 Окт.
И ако това е всичко, трябва да е достатъчно за всеки ценител на коктейлите. Разбъркваме в шейкър водката, ликьора, лимоновия сок, яйчния белтък и леда, докато се охлади добре....
Трябва ли да се белят смокините за сладко?Трябва ли да се белят смокините за сладко?
20 Дек.
трябва да се белят смокините...
Как се белят гъби?Как се белят гъби?
07 Юни
Това ще ви помогне да запазите гъбите си за поне още 2 допълнителни дни. Как се белят гъби Вземете гъбите и ги поръсете с малко универсално брашно. С пръсти внимателно разтрийте гъбите....
Как да почистваме правилно гъбите за гримКак да почистваме правилно гъбите за грим
12 Юли
Защото не е задължително да ползвате само луксозни продукти за почистване на гъбите за грим. Работа ще ви свършат и някои домашни техники....
Трябва ли да се къпят котките?Трябва ли да се къпят котките?
03 Септ.
1
Понякога прекарват часове в почистване лапичките и козината си....
Кога се берат гъбитеКога се берат гъбите
08 Юли
1
Брането на гъби е процес, изискващ дълбоки познания и доза неувереност. И най-малкото съмнение трябва да е повод за притеснение. Добър съвет е да не се берат гъби, които са непознати....
Как се почистват пресни гъби?Как се почистват пресни гъби?
01 Април
Най-вкусни и ароматни са пресните гъби, които обаче трябва да се почистят старателно преди да бъдат подложени на кулинарна обработка. Изпитан трик е почистването на гъбите една в друга....
Как се почистват калмариКак се почистват калмари
28 Септ.
3
Ако сте купили пресни калмари, трябва да ги почистите от пипалата им. Вътрешностите се чистят по специална технология, която трябва да се спазва....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Стъпката с прегъването и разточването трябва да бъде повторена общо 4 пъти. Обвийте го във фолио и поставете в хладилника за 2 часа. Разточете тестото за последен път на правоъгълник....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Накисват ли се гъбите и защо?Накисват ли се гъбите и защо?
30 Януари
Научи също как се белят гъби и как могат да се изсушат гъби....
Гъбите алерген ли са?Гъбите алерген ли са?
07 Март
И тук, за съжаление на любителите напържоли с гъбен сос или вкусни пълнени гъби трябва да отбележим, че гъбите са алерген от групата на високо алергизиращите продукти, наред с кравето мляко, рибата, яйцата, шоколада,...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
С помощта на 2 лъжици, потопени във вода, се гребва от сместа и тя се изсипва като топка в сгорещена мазнина. Мазнината в съда за пържене трябва да е поне два пръста, при което бухтите се обръщат сами....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Трябва да се получи гъсто лепнещо тесто. Оставя се да почине 10 минути. Бухтичките се пържат в маслена баня и затова в малка касерола се налива олиото....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Гъбите се почистват внимателно - пънчетата се нарязват по дължина на дебели ивички, а шапките на парченца. Манатарките се пържат за кратко на силен огън в голям тиган със загрят зехтин и малко сол....