Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко хитринки за яйцата, които трябва да знаетеНяколко хитринки за яйцата, които трябва да знаете
02 Юни
Такива яйца не трябва да се употребяват за ядене. - Белтъкът се отделя най-лесно от жълтъка, когато яйцето е студено....
Хитринки при готвенето на пъдпъдъциХитринки при готвенето на пъдпъдъци
19 Април
Подходящи гарнитури за пъдпъдъците са: картофи, кисело зеле, ориз, патладжани, тиквички и други. Можете да комбинирате вкусът на месото от пъдпъдъци с бекон, гъби, масло, бира и вино....
Хитринки при готвенето на пача чорбаХитринки при готвенето на пача чорба
19 Април
Пача чорба е специфично ястие, което не се харесва на всеки. Много хора се отказват от тази вкусотия, защото мислят какво има в нея, а не за невероятния й вкус. Все пак има и много ценители на пача чорбата и те знаят точно...
Кулинарни хитринки при готвенето на бобКулинарни хитринки при готвенето на боб
20 Януари
3
Друг трик за лесното му сваряване е да добавяте един суров и обелен картоф в началото, заедно с останалите зеленчуци. Картофът трябва да бъде цял....
Захарта и картофите - какво трябва да знаете?Захарта и картофите - какво трябва да знаете?
18 Март
Неща, с които трябва да се съобразите За диабетиците един среден картоф е повече от една порция въглехидрати, тъй като 15 грама въглехидрати се считат за една порция....
Кухненски хитринки, които всяка домакиня трябва да знае!Кухненски хитринки, които всяка домакиня трябва да знае!
20 Окт.
1
Обелените сурови картофи стоят натопени във вода до готвенето им, иначе има риск те да почернеят, и ще се наложи да ги изхвърлите. Използвайте белите картофи за пюре, жълтите за готвене, а червените за пържене....
Червени картофи - какво трябва да знаем за тях?Червени картофи - какво трябва да знаем за тях?
28 Януари
Ако имате червени картофи под ръка, лесно можете да си направите картофи на фурна, картофи соте, картофена запеканка, картофено руло или картофени кюфтенца....
Хитринки за приготвяне на месо и картофиХитринки за приготвяне на месо и картофи
08 Март
1
Можете да сварите старите картофи и в бульон, за да им придадете по-добър вкус. Колкото са по-стари картофите, в толкова повече вода трябва да се варят. Ако правите картофено пюре, никога не го разбивайте с миксер....
Кулинарни хитринки при готвенето с чесънКулинарни хитринки при готвенето с чесън
26 Юли
Чесънът придава специфичен аромат и вкус на редица ястия, затова тук ви предлагаме някои хитринки за готвенето с него: - За да мирише по-слабо старият чесън, трябва да отстраним зеления кълн от вътрешността на скилидките...
Алтернатива на картофите в готвенетоАлтернатива на картофите в готвенето
29 Юли
Най-добрият вариант за нейното готвене е да бъде добавена към други зеленчуци в яхния. Обикновена ряпа Съдържащите фибри са също е като при Брюква....
Какво трябва да знае всяка домакиня за готвенето на риба?Какво трябва да знае всяка домакиня за готвенето на риба?
12 Март
Когато приготвяте риба обаче, трябва да знаете не само по какво да разпознавате, че тя е действително прясна, но и да спазвате някои правила при кулинарната ѝ обработка....
Нещата за готвенето на бекон, които всеки трябва да знаеНещата за готвенето на бекон, които всеки трябва да знае
27 Септ.
А ето какво трябва да знаем за свинските гърди. 1. Когато пържим бекона в тиган, трябва да сложим лъжица вода, за да не изгори. Така ще се получи хрупкава коричка; 2....
Готвене с алкохол: Какво трябва да знаем?Готвене с алкохол: Какво трябва да знаем?
31 Юли
- Варените картофи стават по-ароматни, когато във водата се добави една водна чаша светла бира; - По-пикантен вкус ще придобият кренвиршите, ако при варенето прибавите 200 мл бяло вино и един дафинов лист; - Чорбата...
Карти Таро - какво трябва да знаем?Карти Таро - какво трябва да знаем?
10 Юли
Понякога само една карта може да посочи проблема и действията, които трябва да се извършат за решаването му....
Кулинарни хитринки при готвене на лукКулинарни хитринки при готвене на лук
28 Юли
1
Преди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути и така ще е по-вкусен; - Водният лук се реже само на кръгли напречни резени; - Ако при готвене и правене на салата ни е останала половин глава лук и трябва...
8 правила при готвенето, които всеки трябва да знае8 правила при готвенето, които всеки трябва да знае
13 Дек.
1. Тестените топки, кнедли, пелмени се варят, като се пускат във вряща подсолена вода. Когато са готови, те изплуват на повърхността; 2. Месният бульон се посолява около половин час преди пълното сваряване на месото...
Хитринки при готвенето правят манджата по-вкуснаХитринки при готвенето правят манджата по-вкусна
27 Септ.
1
Готвенето е много по-приятно и лесно, ако спазвате някои дребни правила. Така например за да не потъмнее карфиолът и да запази красивия си бял цвят, добавете във водата в момента на кипването малко захар....
Колаген - какво трябва да знаетеКолаген - какво трябва да знаете
18 Май
Това означава, че при нужда от засилване на имунитета трябва да се прибегне до допълнителен прием на колаген....
Хигиена при готвене - какво трябва знаем?Хигиена при готвене - какво трябва знаем?
24 Февр.
Едно от нещата, на което трябва да се обърне и специално внимание, това е дъската за рязане. Измивайте я щателно задължително след всяка употреба....
Грешки, които трябва да избягвате при готвенето на скаридиГрешки, които трябва да избягвате при готвенето на скариди
12 Януари
Това са основните грешки при готвенето на скариди и разбира се не всички. Всяка храна си има специфика при приготвяне, затова винаги трябва да сте наясно с нея, за да не претърпите провал....
Е239 - какво трябва да знаем?Е239 - какво трябва да знаем?
14 Юни
Когато срещнете хранителна добавка с този индекс, то трябва да знаете, че тя най-вероятно се ъотнася към консервантите....
Е270 - какво трябва да знаем?Е270 - какво трябва да знаем?
10 Юни
Е-числата са кодове за вещества, които се използват като хранителни добавки. Някои са естествени, други изкуствени. Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои...
Женшен - какво трябва да знаем?Женшен - какво трябва да знаем?
20 Юли
Неговото влияние върху организма трябва да се преценява, на първо място, като стимулиращо и общотонизиращо....
Хитринки за пухкави козунаци, които трябва да научитеХитринки за пухкави козунаци, които трябва да научите
22 Април
Когато се месят козунаци или други тестени изделия, трябва да бъдете спокойни и в добро настроение. В противен случай тестото ще ви усети и резултатът ще е трагичен. Това е основно правило в готвенето....
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиСъветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супи
24 Юли
Трябва да знаете, че при приготвяне на местния бульон, посоляването е накрая, а при рибния - в самото начало на варенето. За да е по-вкусна супата, прибавяме към нея застройка....