Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко хитринки за яйцата, които трябва да знаетеТакива яйца не трябва да се употребяват за ядене.
- Белтъкът се отделя най-лесно от жълтъка, когато яйцето е студено....
02 Юни
Хитринки при готвенето на пъдпъдъциПодходящи гарнитури за пъдпъдъците са: картофи, кисело зеле, ориз, патладжани, тиквички и други. Можете да комбинирате вкусът на месото от пъдпъдъци с бекон, гъби, масло, бира и вино....
19 Април
Хитринки при готвенето на пача чорбаПача чорба е специфично ястие, което не се харесва на всеки. Много хора се отказват от тази вкусотия, защото мислят какво има в нея, а не за невероятния й вкус. Все пак има и много ценители на пача чорбата и те знаят точно...
19 Април
Кулинарни хитринки при готвенето на бобДруг трик за лесното му сваряване е да добавяте един суров и обелен картоф в началото, заедно с останалите зеленчуци. Картофът трябва да бъде цял....
20 Януари
3
Захарта и картофите - какво трябва да знаете?Неща, с които трябва да се съобразите
За диабетиците един среден картоф е повече от една порция въглехидрати, тъй като 15 грама въглехидрати се считат за една порция....
18 Март
Кухненски хитринки, които всяка домакиня трябва да знае!Обелените сурови картофи стоят натопени във вода до готвенето им, иначе има риск те да почернеят, и ще се наложи да ги изхвърлите.
Използвайте белите картофи за пюре, жълтите за готвене, а червените за пържене....
20 Окт.
1
Червени картофи - какво трябва да знаем за тях?Ако имате червени картофи под ръка, лесно можете да си направите картофи на фурна, картофи соте, картофена запеканка, картофено руло или картофени кюфтенца....
28 Януари
Хитринки за приготвяне на месо и картофиМожете да сварите старите картофи и в бульон, за да им придадете по-добър вкус.
Колкото са по-стари картофите, в толкова повече вода трябва да се варят. Ако правите картофено пюре, никога не го разбивайте с миксер....
08 Март
1
Кулинарни хитринки при готвенето с чесънЧесънът придава специфичен аромат и вкус на редица ястия, затова тук ви предлагаме някои хитринки за готвенето с него:
- За да мирише по-слабо старият чесън, трябва да отстраним зеления кълн от вътрешността на скилидките...
26 Юли
Алтернатива на картофите в готвенетоНай-добрият вариант за нейното готвене е да бъде добавена към други зеленчуци в яхния.
Обикновена ряпа
Съдържащите фибри са също е като при Брюква....
29 Юли
Какво трябва да знае всяка домакиня за готвенето на риба?Когато приготвяте риба обаче, трябва да знаете не само по какво да разпознавате, че тя е действително прясна, но и да спазвате някои правила при кулинарната ѝ обработка....
12 Март
Нещата за готвенето на бекон, които всеки трябва да знаеА ето какво трябва да знаем за свинските гърди.
1. Когато пържим бекона в тиган, трябва да сложим лъжица вода, за да не изгори. Така ще се получи хрупкава коричка;
2....
27 Септ.
Готвене с алкохол: Какво трябва да знаем?- Варените картофи стават по-ароматни, когато във водата се добави една водна чаша светла бира;
- По-пикантен вкус ще придобият кренвиршите, ако при варенето прибавите 200 мл бяло вино и един дафинов лист;
- Чорбата...
31 Юли
Карти Таро - какво трябва да знаем?Понякога само една карта може да посочи проблема и действията, които трябва да се извършат за решаването му....
10 Юли
Кулинарни хитринки при готвене на лукПреди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути и така ще е по-вкусен;
- Водният лук се реже само на кръгли напречни резени;
- Ако при готвене и правене на салата ни е останала половин глава лук и трябва...
28 Юли
1
8 правила при готвенето, които всеки трябва да знае1. Тестените топки, кнедли, пелмени се варят, като се пускат във вряща подсолена вода. Когато са готови, те изплуват на повърхността;
2. Месният бульон се посолява около половин час преди пълното сваряване на месото...
13 Дек.
Хитринки при готвенето правят манджата по-вкуснаГотвенето е много по-приятно и лесно, ако спазвате някои дребни правила. Така например за да не потъмнее карфиолът и да запази красивия си бял цвят, добавете във водата в момента на кипването малко захар....
27 Септ.
1
Колаген - какво трябва да знаетеТова означава, че при нужда от засилване на имунитета трябва да се прибегне до допълнителен прием на колаген....
18 Май
Хигиена при готвене - какво трябва знаем?Едно от нещата, на което трябва да се обърне и специално внимание, това е дъската за рязане. Измивайте я щателно задължително след всяка употреба....
24 Февр.
Грешки, които трябва да избягвате при готвенето на скаридиТова са основните грешки при готвенето на скариди и разбира се не всички. Всяка храна си има специфика при приготвяне, затова винаги трябва да сте наясно с нея, за да не претърпите провал....
12 Януари
Е239 - какво трябва да знаем?Когато срещнете хранителна добавка с този индекс, то трябва да знаете, че тя най-вероятно се ъотнася към консервантите....
14 Юни
Е270 - какво трябва да знаем?Е-числата са кодове за вещества, които се използват като хранителни добавки. Някои са естествени, други изкуствени. Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои...
10 Юни
Женшен - какво трябва да знаем?Неговото влияние върху организма трябва да се преценява, на първо място, като стимулиращо и общотонизиращо....
20 Юли
Хитринки за пухкави козунаци, които трябва да научитеКогато се месят козунаци или други тестени изделия, трябва да бъдете спокойни и в добро настроение. В противен случай тестото ще ви усети и резултатът ще е трагичен. Това е основно правило в готвенето....
22 Април
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиТрябва да знаете, че при приготвяне на местния бульон, посоляването е накрая, а при рибния - в самото начало на варенето.
За да е по-вкусна супата, прибавяме към нея застройка....
24 Юли