Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Маринован стек от щраус на скараЗа стековете от щраус се приготвя марината от чашата вино, щипка индийско орехче, щипка кориандър и балсамовия оцет.
Месото от щраус поема много бързо аромати и е деликатно само по себе си....
30 Януари
Хранителни предимства на булгураБулгурът се използва още за салати, за приготвяне на вкусни сарми и редица други вкусни гозби, които дават много хранителни вещества на тялото ни....
28 Май
Хранителни предимства на кокосовата захарТака кокосовата захар остава естествен източник на полезни хранителни вещества в натурален вид. Това е изключително рядко за подсладител, тъй като повечето от тях се подлагат на сериозна обработка и пречистване....
19 Ноем.
Месо от щраусТо е наричаното месото на третото хилядолетие, но всъщност се употребява за хранителни цели от много време....
07 Август
Хранителни предимства на зеления боб едамамеЗеленият боб едамаме е соя, отглеждана като соята за зърно. Сее се, когато се сее и фасула. В Южна България това става през първата половина на април, а в Северна - към края на април. Това са ранните сеитби.
Ако годината...
14 Март
Цветовете на храните подсказват хранителни им предимстваКогато става въпрос да се определят предимствата на нещо спрямо цветовете му, то на помощ идва китайската идеология за ин и ян....
18 Март
1
Синдром на Чърдж-ЩраусСимптоми при синдром на Чърдж-Щраус
Най-честият симптом при синдром на Чърдж-Щраус е астма....
10 Юли
Месо от щраус - екзотично, вкусно и нискокалоричноМесо на щраус може да се приготвя както всички други птици.
То се поддава на различна термична обработка: пържене, варене, задушаване, печене, и др....
20 Август
Приложение на черупките от яйца на щраусМоже да намери приложение и за производство на хранителни добавки....
07 Окт.
Засаждане и отглеждане на кактус на ЩраусЕто какво ще Ви е от полза да знаете, ако сте любители на кактусите и сте решили да се сдобиете с кактус на Щраус:
- Въпреки че идва от полупустинните части на Америка, кактусът на Щраус не обича прекомерната жега и най-добрата...
24 Ноем.
Тиквата: хранителна стойност, предимства и как да си я приготвитеХранителна стойност на тиквата
Тиквата е една от най-питателните храни....
13 Ноем.
Предимства и недостатъци от консумацията на червено месоМесо, което е преработено или купено от хранителен магазин или от производствени предприятия, най-вероятно съдържа добавени хормони, които увеличават риска от рак на гърдата, както и други заболявания....
15 Юли
Какви са предимствата на химическото чистене?Предимства на химическото чистене:
В химическото чистене се използват течности за премахване на всякакви петна по дрехите, най-вече мазните петна....
17 Ноем.
Хранителен състав на джинджифилаВсички знаем колко е полезен джинджифилът. Той е известен със своите ползи от незапомнени времена.
Неговите корени, след като бъдат изсушени и стрити, се използват за подправка на различни ястия и най-вече за любимите...
26 Окт.
Хранителен състав на царевицатаЦаревицата, както и оризът и пшеницата са основните растения, чрез които организмът ни може да си набави жизненоважни хранителни вещества....
13 Януари
Предимства на филтрираната водаПиенето на филтрирана вода улеснява усвояването на хранителните вещества от тялото ви....
30 Април
Предимства на менструалните чашкиПреди да ви покажем какви са техните предимства пред конвенционалните методи за предпазване от изцапване по време на цикъл, ще ви представим какво представляват те....
26 Юни
12 предимства на плуванетоИма множество предимства на плуването редовно. Ето 12 предимства на плуването:
1. Работи цялото тяло
Едно от най-големите ползи от плуване е, че наистина работи цялото тяло – от главата до петите....
28 Май
Предимства на кислородната козметикаОнези, които използват тази козметика, дори твърдят, че основното й предимство над останалите козметични продукти е, че при дългото й използване кожата започва да възвръща своята еластичност....
30 Март
Предимства на рапичното олиоТо е предпочитано, защото в него са изцяло запазени хранителните свойства на суровината.
Рапичното олио има много предимства. То намалява лошия холестерол и оказва цялостно благоприятно действие върху организма....
23 Ноем.
Предимства на хималайската солОт това се вади заключението, че в т.нар. трапезна-, по-често каменна сол, няма очакваната хранителна стойност....
10 Април
Хранителни източници на креатининВ следващите редове вижте кои са хранителните източници на креатинин:
Месо
Най-сигурният начин, че тялото ще произведе без проблем нужния му креатинин, е консумацията на месо....
11 Февр.
Хранителни източници на изолевцинДневната нужна доза изолевцин се добива от 300-400 г говеждо или птиче месо, боб и орехи или пък от 800 г елда....
10 Ноем.