Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Люси»Моите форумни теми

Моите форумни теми

ЛюсиПодправки за коледни медени сладки?
Има различни рецепти за медени коледни сладки. Бих искала да приготвя такива, като традиционните австрийски и немски сладки, но винаги се получават по твърди от оригиналните. Вероятно въпроса опира до подходящите набухватели. Ще се радвам да споделите състава на сладките, които вие приготвяте. Тази година мисля да опитам приготвянето им без добавка на захар. Дали ще се получат добри, ако използвам само мед като подсладител. Какви подправки използвате вие, освен канела, джинджифил, индийско орехче и карамфил?
ЛюсиЗехтин или царевично олио?
Старая се да готвя здравословно и в тази връзка у дома винаги има студено пресован зехтин и царевично олио. Ползвам и двете, но не мога да преценя кое от двете е по-подходящо за готвене, при което мазнината се загрява.
ЛюсиЛейди на плажа ми е любимият коктейл
Ще споделя своя любим летен коктейл. В коктейлна, чаша ръба на която е намокрен и потопен в захар се слагат 3 бучки лед и се сипва: Джин - 25 мл. водка - 25 мл кюрасо - 1с.л. ликьор с аромат на изсушени кори от лараха - вид горчив портокал, отглеждан на остров Кюрасао. лимонов сок - 1 супена лъжица Накъсват се няколко листенца мента и се долива тоник. Много освежаващ в горещ летен ден.
ЛюсиЗа и против 90 дневната диета
Бих искала да споделя своя опит и да разменим мисли и съвети относно тази толкова модерна и популярна напоследък диета - 90 дневната. Основното и правило е редувано разделно хранене със протеини, варива, въглехидрати и плодове. Същите се въртят на 4 дни в строга последователност, като за деня се консумират продукти само от единия вид. Закуската и през четирите дни е винаги една и съща - плод. Интервалите между приема на храна на закуска, обяд и вечеря е строго определен, в зависимост от това какъв продукт приемаш. От 30 минути за плодовете, до 4 часа между приема на протеини. Не маловажно е изискването за приена на минимум 2 литра вода на ден. Нямам за цел да изброявам всички правила в момента - има и книги за диетата. Спазвах тази диета 90 дни и наистина отслабнах с 10 кг., които запазих през последвалата почивка от още 90 дни. До тук добре, но... При второто завъртане на режима нямаше никакъв резултат. Е, поне не качих обратно свалените веднъж килограми. Много хора споделят за положителния ефект на диетата върху теглото и здравето им, но има и такива, които са скептични. Какво е вашето мнение за тази диета и къде бъркам при вторите 90 дни на спазване на диетата? Ще се радвам да прочета различни мнения по темата.
ЛюсиПриготвяне на слабосолена сьомга
Здравейте. Бих искала да разбера, възможно ли е приготвянето на слабосолена сьомга в домашни условия? Убедена съм, че тази продавана в магазинната мрежа съдържа консерванти. Какво е необходимо и доколко е безопасно за здравето консумацията на домашно приготвената?