Ако обичате много да си хапвате яйца, но не знаете точно как да ги овкусите, за да станат още по-вкусни, значи този съвет е за вас.
В зависимост от това как ще приготвите вашите яйца - дали бъркани, дали на очи, дали на омлет, подправките могат да бъдат различни и според вашия вкус.
Подправки за бъркани яйца
На бърканите яйца можете да сложите черен и червен пипер, чесън, естрагон, риган, маточини и смес от подправки, в която влиза и куркумата. Можете да сложите и индийско орехче, ако обичате. Също така можете да добавите джинджифил, шафран, кардамон и канела. Това са малко необичайни подправки на яйца, но ще бъдат много вкусни. Можете да сложите и смес от провансалски билки;
Подправки за яйца на очи
По принцип подправките за яйцата на очи са черен пипер, сол, червен пипер, може да сложите и чубрица или други подправки по ваш вкус;
Подправки за варени яйца
Ако ще готвите варени яйца за тях ще ви трябва просто сол, а после можете да ги подправите с червен пипер и олио и така да ги поднесете;
Подправки за омлет
За омлета можете да използвате пресни билки като магданоз, копър. Можете да използвате и сухи подправки като чубрица, червен и черен пипер, чесън на прах и други подправки по ваш избор.
След като вече знаете които са най-добрите подправки за яйца, значи може да пробвате да сготвите нещо много вкусно като:
- разядка с яйца;
- пълнени яйца;
Коментари