Gotvach.bg»Съвети»Как се готви джолан?

Как се готви джолан?

ИскраИскра
Помощник Готвач
10520
Как се готви джолан?

Джоланът е предпочитан продукт за готвене, особено в зимните месеци.

Месото на джолана не е сухо, а в същото време не е от най-мазните.

За да имаме добър резултат, трябва да изберем добър продукт. Най-добре е да си вземем джолан от задния крак, понеже върху него има много повече месо.

Готвенето на свински джолан изисква малко повече време, но резултатът си заслужава. Преди да започнем готвенето на джоланите, трябва добре да го измие.

След това го подсушаваме и ако има четина, трябва да я опърлим.

Слагаме джолана в тенджера, сипваме вода и слагаме на котлона да се вари. Сварен почти до готовност, той е отличен полуфабрикат, на базата на който можем да приготвим различни ястия с месо, които не отнемат много време.

След като се свари, оставяме джолана да се охлади, след което може да мариноваме. Може да използваме чесън, като той се поставя по-близо до костта - шпикова се.

Други подправки, които може да се използват, са червен и черен пипер, кориандър и кимион, чесън и джинджифил.

Увиваме в стреч фолио месото и оставяме за поне 10 часа. След това печем джолана в предварително загрята фурна на 180 °C за 20 минути.

Може да направим и сос, като комбинираме малко горчица, соев сос, мед, вино, ябълков оцет или сок от нар. Той е идеален за печено свинско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати