Как се пресича туршия с натриев бензоат
Kako se turšija konzerviše natrijum benzoatom
gotvach.bg»Съвети»Как се пресича туршия с натриев бензоат

Как се пресича туршия с натриев бензоат

МарияМария
Новак
2354
Как се пресича туршия с натриев бензоат

Приготвянето на туршия е специфичен процес, при който трябва да обърнете внимание на няколко основни момента:

Добре измитите зеленчуци се поставят в подходящ съд и се заливат с воден разтвор на сол, който да ги покрие напълно. Изключително важно е да поставите туршията на хладно и тъмно място.

През следващите седмици в съда започва млечнокисела ферментация, която води до получаването на крайния продукт.

Процесът на ферментация протича с различна скорост и се влияе от различни фактори - температурата в помещението, зеленчуците, които сте избрали, количеството сол в саламурата. Ориентировъчно домашната туршия става готова за 2-3 седмици.

Когато усетите, че е готова, трябва да я пресечете, за да не се развали.

Един от начините да го направите е с натриев бензонат - по 1 грам на литър течност.

За да може натриевият бензоат да пресече туршията и консервантът да се разтвори добре, е препоръчително туршията да се претака поне още 2-3 пъти.

Вижте как се прави най-добрата:

- слънчева туршия;

- царска туршия;

- гръцка туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати