Gotvach.bg»Съвети»Ягодово кули - какво е и как се прави?

Ягодово кули - какво е и как се прави?

Ягодово кули - какво е и как се прави?

Десертите са най-сладкият елемент от кулинарния свят. Почти няма човек, който да не боготвори вкусовите изкушения, които сладкишите предлагат. С течение на времето се зараждат все по-отличителни и нестандартни рецепти за десерти, които дават възможност на ценителите на храната да преоткриват още по-запомнящи се вкусове.

В това отношение ягодовото кули добива популярност в през последните години. Какво обаче представлява то и как да го приготвите?

Ягодовото кули е крем, направен от ягоди. Той има няколко кулинарни приложения, като основно се използва като глазура на различни десерти.

Другата му употреба е като основа за десерти или слепващ крем за макарони.

За целта, първо, трябва да нарежете ягодите на ситно.

След това добавете част от тях в касерола със захарта и ги загрейте на умерен огън. Можете да добавите и малко вода. Целта е да сгъстите кулито от ягоди, като го редуцирате в котлона.

За по-бързо сгъстяване можете да добавите желатин. Ако използвате желатинов прах, то трябва да го покриете с вода и да го загреете, преди да го добавите към ягодовото пюре.

Ако използвате желатинов лист, то трябва предварително да го добавите във вода и да изстискате излишната вода, след което да загреете пюрето.

Накрая го пасирате и прецедете на едро с помощта на цедка. След това добавете към готовата смес още няколко пресни ягоди и я покрийте с фолио. Важно е да охладите ягодовото кули, преди да го използвате.

Готовото ягодово кули можете да използвате за заливка на вашата панакота, домашен сладолед или шоколадово суфле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен