Gotvach.bg»Съвети»Как се прави орехово масло?

Как се прави орехово масло?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Как се прави орехово масло?

Напоследък все по-популярно у нас става ореховото масло. Този продукт, който вече се намира свободно в търговската мрежа, намира широка кулинарна употреба. Ореховото масло има изключително мек и отличителен вкус и аромат, които по неповторим начин подчертават аромата на задушени зеленчуци, печени меса, зелени салати и др.

Освен това ореховото масло е изключително полезно. То е богато на витамин A и витамин E, които оказват благотворен ефект върху зрението. В състава на ореховото масло ще откриете есенциални мастни киселини Омега-3, Омега-6 и Омега-9, които не могат да се синтезират в човешкия организъм.

Ежедневният прием на 1-3 с.л. орехово масло възпрепятства появата и развитието на атеросклероза, подпомага нормалните функции на организма, забавя процесите на стареене, предпазва от сърдечно-съдови заболявания и дори има противоглистно действие.

Орехово масло се получава чрез пресоване на орехови ядки. Полученото масло преминава през няколко етапа на филтрация, до избистряне. В неговите кулинарни качества може да се убедите и сами, като приготвите изключително свежата салата от авокадо и шунка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 4
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати