Много опитни домакини ще ви кажат, че никак не е трудно да сварите прясно мляко, но на мнозина от нас се е случвало при варене млякото да излезе от тенджерата и да тръгне „да ни търси“. След което трябва да прекараме доста време в отстраняване на следите от загоряло прясно мляко.
Всъщност варенето на прясно мляко наистина не е никакво кулинарно предизвикателство, просто трябва да спазвате няколко правила.
Най-добре е да варите млякото в тенджера с по-дебело дъно, за на не загори. Най-добре се вари млякото и най-малко загаря в бакърена тенджера, която предварително е изплакната със студена вода.
Какъвто и съд да изберете за сваряване на прясното мляко, по възможност в него трябва да се вари само мляко и нищо друго, защото горещото прясно мляко има свойството да поглъща всяка миризма и може да останете неприятно изненадани.
Също така препоръчваме преди варене да сложите в тенджерата 1 ч.л. сода бикарбонат, която няма да позволи на позастоялото се мляко да се пресече.
След като знаете как да сварите мляко, можем да ви препоръчаме да си приготвите вкусно мляко с ориз или горещ шоколад.
Коментари