Gotvach.bg»Съвети»Как се прави домашен ванилов сладолед

Как се прави домашен ванилов сладолед

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
15272k
Как се прави домашен ванилов сладолед
Снимка: Yordanka Kovacheva

За да пригответе домашния ванилов сладолед, ще ви е необходимо:

250 мл сметана (35%), 250 мл прясно краве мляко (3 - 3.7 %), 120 г захар, 2 бр. жълтъци, 1 шушулка ванилия.

Изсипете млякото и сметаната в тенджера. Разделете шушулката ванилия на две по дължина и изстържете семките с малък нож.

Добавете шушулката и семената към сместа и поставете на слаб огън. При непрекъснато бъркане изчакайте да се появят малки мехурчета на повърхността и веднага свалете от огъня.

Извадете шушулката ванилия. Разбийте с миксер жълтъците със захарта. Трябва да увеличат обема си и да побелеят.

Добавете горещото мляко към разбитите жълтъци. Направете това в няколко стъпки. Ако изсипете наведнъж, жълтъците ще се пресекат.

Поставете на слаб огън и бъркайте непрекъснато, докато сместа за домашния сладолед започне да се сгъстява.

Оставете сместа да се охлади при стайна температура, покрита със стреч фолио. След това я изсипете в съд с капак и поставете във фризера. На всеки половин час изваждайте съда и разбърквайте добре ваниловия сладолед.

Разбърквайте от време на време, докато масата се сгъсти. Според този метод общото време на замразяване е около 5-6 часа.

В тази рецепта за ванилов сладолед продуктите са термично обработени, така че може да се съхранява във фризера до един месец.

Вижте още:

- Колко калории има в сладоледа;

- На каква температура се съхранява сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати