Как се сушат чушки за пълнене?

Как се сушат чушки за пълнене?
Снимка: gotvach.bg

Не можем да си представим коледната трапеза, без на нея да присъстват сухи червени чушки, пълнени с ориз и лук или пълнени сухи чушки с боба на баба, но за целта още в края на лятото трябва да изсушим чушки за пълнене.

При сушенето на чушки за пълнене има няколко тънкости, които ще ви помогнат да ги изсушите, без да се притеснявате, че седмици преди Бъдни вечер нанизът в чушки ще мухляса и ще стане негоден.

За сушене се избират най-здравите чушки, които не са твърде месести, защото няма да могат да изсъхнат добре. Добре е няколко дни преди същинското нанизване да ги оставите да престоят върху вестник, но на разстояние една от друга.

След това се подбират са сушене само чушките, по които няма нито петна, нито гнили места. Те се набождат с игла на няколко места и се нанизват откъм дръжката на разстояние една от друга.

Чушките трябва да се закачат на сухо и проветриво място, може да се оставят и под директна слънчева светлина, като се препоръчва вечер да се прибират вътре, за да не се овлажняват.

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Камелия Григорова
Полезен съвет,Благодаря!
0
0