Агнешкото месо е едно от най-консумираните меса в стараната ни. Има прекрасен вкус и мирис. За традиционната агнешка супа е добре да се използва агнешко с кост, което да е нарязано на по-големи парчета (които може да се намерят в повечето местни супермаркети) . Ако остане агнешко с кост от великденската вечеря, практично е да се включи в агнешка супа!
Лесна за приготвяне супа е, но отнема известно време, за да се направи домашно приготвения агнешки бульон.
Тъй като агнешкото е естествено по-мазно месо, е препоръчително да се премахне излишната мазнина от горната част на бульона, преди да се направи супата (добре е да се подготви бульона предварително, след това да се охлади и това улеснява отстраняването на излишната мазнина).
Бавно свареното агнешко просто пада от костта и в комбинация със зеленчуци и основни подправки за агнешка супа като джоджен, черен пипер, магданоз и лют червен пипер, крайният резултат е интензивно ароматен.
Супата от агнешко е питателна и ароматна, а също така е перфектното успокояващо зимно ястие.
Използвайте правилните подправки за агнешка супа и ще се радвате на вкусен резултат.
Коментари