Gotvach.bg»Съвети»Как се готви жилаво месо?

Как се готви жилаво месо?

MarianeMariane
Джедай
254955
Как се готви жилаво месо?
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка
35.00 лв.

Няма жилаво месо – има месо, което не е мариновано и обработено правилно, твърдят кулинарите. Всяко месо може да стане крехко, ако преди това е престояло в подходяща марината, а след това сготвено както трябва.

Ако се съмнявате, че месото, което сте купили от магазина, може да стане твърде жилаво при печене, може предварително да го начукате леко с чук за месо.

След това го мариновайте поне за 4 часа (най-добре цяла нощ) в хладилник. Можете да опитате някоя от нашите лесни маринати за шишчета или най-добрите маринати за месо и зеленчуци, резултатът е гарантиран.

Опитните кулинари препоръчват да запечатате месото на силен огън от всички стани за кратко преди същинското готвене, защото така ще запазите соковете му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен