Как се пресича прясно мляко?

Как се пресича прясно мляко?
Снимка: gotvach.bg

Много домакини предпочитат сами да приготвят обичаната от мнозина извара. Това става чрез пресичане на прясно мляко. Има няколко начина то да се пресече, така че да получите след това свежа домашна извара.

Към 1 литър сварено прясно мляко може да добавите 2-3 с.л. студено кисело мляко, за да се пресече и след това да го прецедите с помощта на тензух.

Друг вариант е към топлото прясно мляко да прибавите малко прясно изстискан лимонов сок или 1 пакетче лимонена киселина. Имайте предвид, че от 1 л прясно мляко се получават къв 200-250 г извара.

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
22.06.2016 18:50
Когато млякото се развали, се пресича при варене. Тогава се прецежда през тензух. Цвикът може да се използва за крем нишесте.
1
0