Още с идването на есента кухнята навлиза в домовете ни и всички вадим любимите си рецепти с тиква, за да си изберем най-вкусната от тях. А с узрелите тикви на трапезата ни идват и така обичаните от всички тиквеници.
Едно от предизвикателствата, пред които са изправени всички домакини, тръгнали да правят тиквеник - е как да настържат лесно тиквата.
Преди обаче да стигнете до настъргването на тиквата, трябва да я нарежете на подходящи парчета и почистите. Което е и най-трудното в цялата работа.
За приготвянето на вкусен тиквеник се препоръчва да използвате тиква тип цигулка, а нейното почистване може да се превърне в лесна игра с нашите съвети.
Първо ви трябва наистина остър нож и малко сръчност. Пристъпете към почистването като отрежете двата края на тиквата. Тиквата цигулка лесно може да бъде обелена с помощта на широка белачка за тиквички или краставици.
Когато обелите кората, я разрежете на две половини и отстранете семките. След това я нарежете на жулиени.
И тук стигаме вече до това как да настържем лесно тиквата за тиквеник.
Всъщност няма чак толкова варианти за справяне с досадното настъргване на тиквата - може да разчитате на ръцете си, на помощ от приятел или на любим кухненски помощник, разбирайте уред.
Вариантите пред вас са да настържете всеки от жулиените с помощта на кухненско ренде, да помолите приятел за помощ или да използвате специализиран уред за настъргване на плодове и зеленчуци, каквито вече има доста.
А с настърганата тиква може да направите разкошен класически тиквеник или любимия ни сиропиран тиквеник с канела и орехи.
Коментари