Как да сгъстим сладко с желатин?

В днешно време желатинът е един от най-често използваните в кулинарията и по-специално сладкарството продукти. Той служи за желиране и сгъстяване на различни неща: сладка, кисело мляко, правене на желирани бонбони и много други.

Често сладкото, които домакините правят, изисква да бъде сгъстено с желатин съгласно рецептата.

Има два най-използвани начина за сгъстяване на сладко с желатин.

В първия вариант още докато сладкото е топло, може в съд да разтворите желатина с малко хладка вода. Докато разтвореният желатин е още течен, го изсипете бавно в сладкото, като разбърквате непрекъснато. Бъркайте постоянно, за да може да се сгъсти.

При втория вариант изчакайте сладкото да изстине. В чашка разтворете желатина с 1 супена лъжица вода. В по-голяма купа налейте 1 чаша вода и я затоплете на котлона. Сложете чашката с желатина вътре и го разтопете на водна баня.

След това изсипете сместа в сладкото и бъркайте непрекъснато, за да се запази желиращият ефект на тази съставка.

Желатинът е интересен за употреба, защото внася нотка свежест и различност в ежедневието и менюто ни и е хубаво понякога да разнообразяваме хапването си.

Проявете въображение и изненадайте близките си някой великолепен желиран сладкиш, не пропускайте да опитате и нашето прословуто черешово желирано сладко, в което, сигурни сме, ще се влюбите.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати