Gotvach.bg»Съвети»Кое грозде става за ракия?

Кое грозде става за ракия?

Мариана В.Мариана В.
Джедай
3109
Кое грозде става за ракия?
Голям и дълбок тиган с червена дръжка - 28 см
Качество без компромис:
Голям и дълбок тиган с червена дръжка - 28 см
65.00 лв.

Хубава ракия се прави от качествено грозде с достатъчно висока захарност. За направата на ракия може да използвате винени сортове от типа - Димят, Кастел, Перла, Мускат отонел, Червен мискет, които се намират безпроблемно у нас.

Добре е да подбирате узряло грозде, без загнилости и твърде големи чепки. Най-добри резултати може да очаквате при грозде със захарност около 24 процента, но може да си направите ракия и от по-кисело грозде, на което да добавите допълнително захар.

Вижте също колко захар се добавя към ракията, колко мая се слага в джибрите и колко време тряба да диша ракията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен