Gotvach.bg»Съвети»Шербет - как се прави?

Шербет - как се прави?

Шербет - как се прави?

Шербетът представлява разхладителен десерт, който може да се приготви от различни плодове.

Най-подходящите плодове за приготвянето на шербет са малините, ягодите, портокали, киви, кайсии, праскови и други.

Думата шербет произлиза от турския език.

Да си направите шербет в домашни условия е много лесно.

Ягодов шербет

Необходими продукти:

ягоди - 500 г

желатин - 1 пакетче

захар - 1 ч.ч.

вода - 1 ч.ч.

сока на половин лимон

Начин на приготвяне:

Първата стъпка при приготвянето на домашния шербет е да се направи захарния сироп.

В тендера се слагат водата и захарта да заври на бавен огън, за да се разтопи захарта. След това се оставя да изстине.

През това време се пасират ягодите. Към пасираните ягоди се прибавя сокът на половин лимон.

Лимоновият сок се използва, за да не потъмнеят плодовете.

Желатинът трябва да се разтвори в 2 супени лъжици вода. След това се прибавя към ягодите. Разбърква се.

Прибавя се и охладеният захарен сироп. Отново се разбърква и се прибира в хладилника да стегне за няколко часа.

Вашия шербет е готов!

Ако премахнете желатина от рецептата за шербет, ще получите страхотна разхладителна напитка за лятото, която може да поднесете с кубчета лед и листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати