Фазаните са едни от най-красивите птици. Тяхното месо е много читателно и вкусно.
Тъмно оцветеното месо на фаза на вкус наподобява домашно приготвените месо от петел или пиле.
Месото от гърдите на фазана има най-висока хранителна стойност. Това месо има много нисък процент на съдържание на мазнини.
Месото от фазана не изисква предварително са бъде накиснато в марината. То е много сочно. Също така не се налага и да шприцовате.
При обработката и приготвянето на месото от фазан се следват същите принципи, както при обработката и приготвянето на другите диви птици.
Фазанът може да се приготви, като се за души, пече или да се напълни. Също така от крилата и краката му може да си направите пастет.
Месото от фазан се съчетава много добре с лук, кестени, гъби, яйца и ароматни пресни билки.
От месото на фазан може да се направят също така пасти, шишчета. Често се използва и за приготвянето на салати.
В Западна Европа готвят бульон от краката, крилата и гърдите на фазана. Този бульон се поднася с омлет.
В Близкия изток от фазанското месо приготвят традиционен пилаф.
Коментари