Христо Петров
Христо Петров
Новак

Моята Стена

  • /Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: *Рамен* преди 9 годиниСупа Рамен
    Продукти:

    1 пакет РАМЕН (спагети)
    1 бр пилешки гърди
    1 пиперка
    1 глава нарязан лук (кромид)
    3/4 пилешки бульон
    3 лъжици соев сос
    2 ч.ч. вода
    1 яйце (сварено)

    Начин на приготвяне:

    Пилешкото месо, водата, бульона и соса се слагат в тиган на 100 градуса за 7 минути. След това пилешкото месо се изважда от водата и се слага рамена (спагетите).

    В друг тиган се слагат останалите продукти и се пържат.

    Бульонът и спагетите се слагат в чиния.

    С месото, яйцето и пържените зеленчуци се украсява.
  • /Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Наръчник за приготвяне на сушипреди 9 годиниКато първо и много важно правило, разбира се е избора на правилните продукти.
  • /Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Идеални питки със сиренепреди 9 годининаправих тези питки за закуска,децата си облизаха пръстите :kiss:
  • /Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Запеканка с картофи и беконпреди 9 годиниПробвах рецептата,стана превъзходно,благодаря ви
  • /Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Лятна туршияпреди 9 годинитази рецепта съм я правил,става много вкусна туршия
  • /Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Лятна манджа от българската кухняпреди 9 годинии аз не харесвам брашното,варя го повече и се сгъстява
  • /Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Родопски гозбипреди 9 годиниРодопски бухти
    кисело мляко 0.500 кг (1 кофичка)
    яйца 5 бр.
    захар 200 г (1 чаена чаша)
    брашно 1 кг (5 чаени чаши)
    сода бикарбонат 5 г (1 чаена лъжичка)
    сол на вкус
    растително масло за пържене
    Начин на приготвяне
    В киселото мляко се разбъркват содата и захарта, а след това се прибавят разбитите яйца, солта и брашното. Замесва се тесто, по-меко от банично. От него се източват кори, дебели 0.5 см, които се нарязват на ромбове. Изпържват се в сгорещената мазнина и се поднасят топли с кисело мляко или пудра захар.
  • /Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Тиква с ошавпреди 9 годиниОБИЧАМ ВСИЧКО С ТИКВА
  • /Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Какво е телешки шарден?преди 9 години, преди 9 годиниТелешкият шарден всъщност представлява дебелото черво на телето
  • /Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Рецепта за Пасарелски кебап???преди 9 годинисвинско месо - 500 г бут или плешка
    домати - 500 г
    чушки - 1 бр. люти
    захар - 1/2 ч.л.
    чесън - 2 скилидки
    черен пипер - 10 - 12 зърна
    дафинов лист - 1 - 2 бр.
    олио - 2 - 3 с.л.
    магданоз
    сол
    Приготвяне на Пасарелски кебап

    Нарежете свинското месо на кубчета с големината на кибритена кутия и изпържете до готовност в силно загрятото олио.

    Извадете изпърженото месо, приберете го на топло и в същата мазнина сложете настърганите домати.

    Добавете захарта, сол на вкус, зърната черен пипер, дафиновите листа и кипнете.

    Време е да добавите пресования чесън и лютото чушле. Варете на тих огън до сгъстяване на соса. Върнете свинското при доматите и варете още 7-8 минути.

    Ястието традиционно се поднася със задушен ориз.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest