Христо Петров
Новак
Моята стенаРецепти5СнимкиСтатииСъветиКоментариФорумни теми32Постове във форума144За менИзпрати съобщениеточки458
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: *Рамен* преди 9 годиниСупа Рамен
Продукти:
1 пакет РАМЕН (спагети)
1 бр пилешки гърди
1 пиперка
1 глава нарязан лук (кромид)
3/4 пилешки бульон
3 лъжици соев сос
2 ч.ч. вода
1 яйце (сварено)
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо, водата, бульона и соса се слагат в тиган на 100 градуса за 7 минути. След това пилешкото месо се изважда от водата и се слага рамена (спагетите).
В друг тиган се слагат останалите продукти и се пържат.
Бульонът и спагетите се слагат в чиния.
С месото, яйцето и пържените зеленчуци се украсява. - Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Наръчник за приготвяне на сушипреди 9 годиниКато първо и много важно правило, разбира се е избора на правилните продукти.
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Идеални питки със сиренепреди 9 годининаправих тези питки за закуска,децата си облизаха пръстите :kiss:
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Запеканка с картофи и беконпреди 9 годиниПробвах рецептата,стана превъзходно,благодаря ви
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Лятна туршияпреди 9 годинитази рецепта съм я правил,става много вкусна туршия
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Лятна манджа от българската кухняпреди 9 годинии аз не харесвам брашното,варя го повече и се сгъстява
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Родопски гозбипреди 9 годиниРодопски бухти
кисело мляко 0.500 кг (1 кофичка)
яйца 5 бр.
захар 200 г (1 чаена чаша)
брашно 1 кг (5 чаени чаши)
сода бикарбонат 5 г (1 чаена лъжичка)
сол на вкус
растително масло за пържене
Начин на приготвяне
В киселото мляко се разбъркват содата и захарта, а след това се прибавят разбитите яйца, солта и брашното. Замесва се тесто, по-меко от банично. От него се източват кори, дебели 0.5 см, които се нарязват на ромбове. Изпържват се в сгорещената мазнина и се поднасят топли с кисело мляко или пудра захар. - Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Тиква с ошавпреди 9 годиниОБИЧАМ ВСИЧКО С ТИКВА
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Какво е телешки шарден?преди 9 години, преди 9 годиниТелешкият шарден всъщност представлява дебелото черво на телето
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Рецепта за Пасарелски кебап???преди 9 годинисвинско месо - 500 г бут или плешка
домати - 500 г
чушки - 1 бр. люти
захар - 1/2 ч.л.
чесън - 2 скилидки
черен пипер - 10 - 12 зърна
дафинов лист - 1 - 2 бр.
олио - 2 - 3 с.л.
магданоз
сол
Приготвяне на Пасарелски кебап
Нарежете свинското месо на кубчета с големината на кибритена кутия и изпържете до готовност в силно загрятото олио.
Извадете изпърженото месо, приберете го на топло и в същата мазнина сложете настърганите домати.
Добавете захарта, сол на вкус, зърната черен пипер, дафиновите листа и кипнете.
Време е да добавите пресования чесън и лютото чушле. Варете на тих огън до сгъстяване на соса. Върнете свинското при доматите и варете още 7-8 минути.
Ястието традиционно се поднася със задушен ориз.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest