Христо Петров
Христо Петров
Новак

Моята Стена

  • /Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Имате ли изпитана рецепта за домашен шоколадов ликьор?преди 9 години100 гр. шоколад за готвене

    6 жълтъка

    250 мл сметана

    200 гр. захар

    1 с.л. нескафе

    1 пакетче ванилова захар

    50 мл водка

    малко сол
    В подходящ съд смесете жълтъците, захарта и ваниловата захар с помощта на миксер. Загрейте сметаната, докато заври, след което дръпнете от огъня. Прибавете шоколада, нескафето, щипка сол и разбъркайте добре, докато шоколадът се разтопи.

    В охладената шоколадова смес добавете крема от жълтъци, водката и разбъркайте добре. Готовия ликьор изсипете в стъклен съд и съхранявайте в хладилник.
  • /Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: преди 9 години
  • /Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Свинско в сладко-кисел соспреди 9 години400 г
    свинско филе, нарязано на тънки ивици
    1/2 ч.ч.
    брашно с набухватели
    100 мл
    газирана вода

    сол на вкус

    черен пипер на вкус

    олио за дълбоко пържене
    за соса:
    1 с.л.
    олио
    2 с.л.
    доматено пюре
    150 мл
    вода
    2 с.л.
    винен оцет
    2 ч.л.
    соев сос
    2-3 с.л.
    кафява захар

    сол на вкус

    кориандър или магданоз за поръсване

    Начин на приготвяне

    1.

    Брашното се разбърква с газираната вода, сол и пипер на вкус. Месото се слага в получената смес и се обърква в нея.
    2.

    В дълбок съд се наливат 2 см олио, загряват се и месото се слага да се пържи на малки порции по 3-4 мин., докато се зачерви. Изпърженото месо се слага да се отцеди върху кухненска хартия.
    3.

    Сосът се приготвя, като олиото се загрява, прибавя се доматеното пюре, разбърква се 1 мин. и се сипват оцетът, соевият сос, водата и захарта. След като поври около 1 мин., се сваля от котлона.
    4.

    Преди сервиране месото се слага в соса и се поръсва с кориандъра.
  • /Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Печене на американски палачинкипреди 9 годиниРецепта:

    Брашното (400 г) се пресява заедно с бакпулвера (1 ч.л.) в голяма купа. Отделно се разбиват яйцата (2 бр), прясното мляко (300 мл.), пудрата захар (2 с.л.) и разтопеното масло (60 г). Сместа се добавя към брашното и тя се разбива до получаване на хомогенна смес. Загрява се тиган на умерен котлон и в него се изсипва част от палачинковата смес. При необходимост тиганът се намаслява, но ако е с незалепващо покритие, това не е необходимо. Разпределя така, че да се получи кръг с диаметъра на тигана. Огънят се намалява и палачинката се пече 1-2 минути, докато на повърхността й се получат балончета. След това палачинката се обръща и се пече до готовност. Това се повтаря до изчерпване количеството на палачинковото тесто. Палачинките се сервират топли, като по желание се гарнират с кленов сироп, сладко, течен шоколад или мед.
  • /Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Японска супа Раменпреди 9 годиниВ ЛИДЛ.
  • /Христо ПетровХристо Петровдобави рецептата: Ароматна яхния от агнешко месо и зелен лукпреди 9 годиниАроматна яхния от агнешко месо и зелен лукАроматна яхния от агнешко месо и зелен лук09.01.2016Яхнии
  • /Христо ПетровХристо Петровдобави рецептата: Безалкохолен пуншпреди 9 годиниБезалкохолен пуншБезалкохолен пунш09.01.2016Пунш
  • /Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Какво е изомалтпреди 9 годиниизомалт е заместител на захарта , вид алкохол на захарта, използван предимно за неговите физични свойства като подсладител
  • /Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Идеи за Турски пилафпреди 9 годиниПаша пилаф




    Необходими продукти

    2 ч.ч. ориз
    2 и 1/2 ч.ч. месен бульон
    250 г кайма без тлъстини
    2 филии стар хляб
    1 глава лук
    2-3 с.л. кедрови ядки
    2 с.л. масло
    сол, черен пипер
    2 с.л. олио за пържене

    Начин на приготвяне
    Накисваме измитият ориз в топла вода за 30 минути, след което оставяме да се отцеди добре. В тенджера разтапяме маслото и запържваме кедровите ядки и ориза за 5 минути. Заливаме с врящият бульон, подправяме с черния пипер и сол на вкус и оставяме да се вари на слаб огън докато ориза набъбне. Отстраняваме и изчакваме да попие цялата течност. Към каймата добавяме накиснатите и изстискани филии хляб, настърганата глава лук, подправяме с черен пипер и сол и омесваме добре сместа. Правим малки топчета от каймата с големина на лешник и ги изпържваме. На дъното на купа с подходящ размер поставяме част от изпържените топчета, допълваме с пилаф като притискаме добре и обръщаме върху чинията за сервиране.
  • /Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Рецепти по определени поводипреди 9 годиниКоледна погача

    Приготвяне:

    Продукти:
    прясно мляко – 500 мл
    яйца – 4 бр.
    мая – 40 г
    олио – 100 г
    брашно – 1.1/2 кг
    сол и захар – по 1 с. л.
    маково и сусамово семе

    Приготвяне:
    Отделят се два от жълтъците на яйцата. Брашното се пресява 3 пъти и от изброените продукти се омесва тесто. Така приготвеното тесто се удря 100 пъти върху плота на масата. Получава се меко и пластично тесто. Следва оформлението на погачата, която се оставя да втаса, намазва се с отделените жълтъци и се пече на 200 градуса – 40мин.
    От същото тесто отделям малко количество и приготвям гевречета за коледарчетата

    :y:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest