Христо Петров
Новак
Моята стенаРецепти5СнимкиСтатииСъветиКоментариФорумни теми32Постове във форума144За менИзпрати съобщениеточки458
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Имате ли изпитана рецепта за домашен шоколадов ликьор?преди 9 години100 гр. шоколад за готвене
6 жълтъка
250 мл сметана
200 гр. захар
1 с.л. нескафе
1 пакетче ванилова захар
50 мл водка
малко сол
В подходящ съд смесете жълтъците, захарта и ваниловата захар с помощта на миксер. Загрейте сметаната, докато заври, след което дръпнете от огъня. Прибавете шоколада, нескафето, щипка сол и разбъркайте добре, докато шоколадът се разтопи.
В охладената шоколадова смес добавете крема от жълтъци, водката и разбъркайте добре. Готовия ликьор изсипете в стъклен съд и съхранявайте в хладилник. - Христо Петровдобави отговор към форумната тема: преди 9 години
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Свинско в сладко-кисел соспреди 9 години400 г
свинско филе, нарязано на тънки ивици
1/2 ч.ч.
брашно с набухватели
100 мл
газирана вода
сол на вкус
черен пипер на вкус
олио за дълбоко пържене
за соса:
1 с.л.
олио
2 с.л.
доматено пюре
150 мл
вода
2 с.л.
винен оцет
2 ч.л.
соев сос
2-3 с.л.
кафява захар
сол на вкус
кориандър или магданоз за поръсване
Начин на приготвяне
1.
Брашното се разбърква с газираната вода, сол и пипер на вкус. Месото се слага в получената смес и се обърква в нея.
2.
В дълбок съд се наливат 2 см олио, загряват се и месото се слага да се пържи на малки порции по 3-4 мин., докато се зачерви. Изпърженото месо се слага да се отцеди върху кухненска хартия.
3.
Сосът се приготвя, като олиото се загрява, прибавя се доматеното пюре, разбърква се 1 мин. и се сипват оцетът, соевият сос, водата и захарта. След като поври около 1 мин., се сваля от котлона.
4.
Преди сервиране месото се слага в соса и се поръсва с кориандъра. - Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Печене на американски палачинкипреди 9 годиниРецепта:
Брашното (400 г) се пресява заедно с бакпулвера (1 ч.л.) в голяма купа. Отделно се разбиват яйцата (2 бр), прясното мляко (300 мл.), пудрата захар (2 с.л.) и разтопеното масло (60 г). Сместа се добавя към брашното и тя се разбива до получаване на хомогенна смес. Загрява се тиган на умерен котлон и в него се изсипва част от палачинковата смес. При необходимост тиганът се намаслява, но ако е с незалепващо покритие, това не е необходимо. Разпределя така, че да се получи кръг с диаметъра на тигана. Огънят се намалява и палачинката се пече 1-2 минути, докато на повърхността й се получат балончета. След това палачинката се обръща и се пече до готовност. Това се повтаря до изчерпване количеството на палачинковото тесто. Палачинките се сервират топли, като по желание се гарнират с кленов сироп, сладко, течен шоколад или мед. - Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Японска супа Раменпреди 9 годиниВ ЛИДЛ.
- Христо Петровдобави рецептата: Ароматна яхния от агнешко месо и зелен лукпреди 9 годиниАроматна яхния от агнешко месо и зелен лук09.01.2016Яхнии
- Христо Петровдобави рецептата: Безалкохолен пуншпреди 9 годиниБезалкохолен пунш09.01.2016Пунш
- Христо Петровлесно за приготвянеХаресва миОтговор
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Какво е изомалтпреди 9 годиниизомалт е заместител на захарта , вид алкохол на захарта, използван предимно за неговите физични свойства като подсладител
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Идеи за Турски пилафпреди 9 годиниПаша пилаф
Необходими продукти
2 ч.ч. ориз
2 и 1/2 ч.ч. месен бульон
250 г кайма без тлъстини
2 филии стар хляб
1 глава лук
2-3 с.л. кедрови ядки
2 с.л. масло
сол, черен пипер
2 с.л. олио за пържене
Начин на приготвяне
Накисваме измитият ориз в топла вода за 30 минути, след което оставяме да се отцеди добре. В тенджера разтапяме маслото и запържваме кедровите ядки и ориза за 5 минути. Заливаме с врящият бульон, подправяме с черния пипер и сол на вкус и оставяме да се вари на слаб огън докато ориза набъбне. Отстраняваме и изчакваме да попие цялата течност. Към каймата добавяме накиснатите и изстискани филии хляб, настърганата глава лук, подправяме с черен пипер и сол и омесваме добре сместа. Правим малки топчета от каймата с големина на лешник и ги изпържваме. На дъното на купа с подходящ размер поставяме част от изпържените топчета, допълваме с пилаф като притискаме добре и обръщаме върху чинията за сервиране. - Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Рецепти по определени поводипреди 9 годиниКоледна погача
Приготвяне:
Продукти:
прясно мляко – 500 мл
яйца – 4 бр.
мая – 40 г
олио – 100 г
брашно – 1.1/2 кг
сол и захар – по 1 с. л.
маково и сусамово семе
Приготвяне:
Отделят се два от жълтъците на яйцата. Брашното се пресява 3 пъти и от изброените продукти се омесва тесто. Така приготвеното тесто се удря 100 пъти върху плота на масата. Получава се меко и пластично тесто. Следва оформлението на погачата, която се оставя да втаса, намазва се с отделените жълтъци и се пече на 200 градуса – 40мин.
От същото тесто отделям малко количество и приготвям гевречета за коледарчетата
:y:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest