Моята Стена

  • /Татьяна БаловаТатьяна Баловадобави КРАТКА рецепта СЪС снимка: Бъркани яйца с чесън и млякопреди 8 годиниБъркани яйца с чесън и млякоБъркани яйца с чесън и мляко18.12.2019Бъркани яйца
  • /Татьяна БаловаТатьяна Баловадобави отговор към форумната тема: Хитринките в кухнятапреди 8 годиниПомоощ! Направих си сладко от зелени доматчета, но не знам защо се захароса. Някой знае ли как да го оправя? Може би трябва да добавя още доматчета, каквито имам, и да го преваря?
  • /Татьяна БаловаТатьяна Баловасготви: Домати с оризпреди 8 годиниДомати с оризДомати с ориз19.01.2014Ориз
  • /Татьяна БаловаТатьяна Баловадобави отговор към форумната тема: Хитринките в кухнятапреди 8 годиниЗа чистене на люспи от рибата има специално приспособление - едно назъбено кръгче (малко прилича на капачка от бирено шише, но с голям отвор в средата), което е с дръжка. Чисти много бързо и лесно. А за да не може люспите да попаднат в канала, просто застилам мивката с вестник и после го изхвърлям.
  • /Татьяна БаловаТатьяна Баловадобави ТЕМАТИЧНА рецепта СЪС снимка: Сладкиш със сини сливи и сухи плодовепреди 8 годиниСладкиш със сини сливи и сухи плодовеСладкиш със сини сливи и сухи плодове16.09.2016Плодови сладкиши
  • /Татьяна БаловаТатьяна Баловадобави рецептата: Панирани чушки с магданоз и загадкипреди 8 годиниПанирани чушки с магданоз и загадкиПанирани чушки с магданоз и загадки29.07.2016Зеленчукови ястия
  • /Татьяна БаловаТатьяна Баловадобави коментар към: Пресни картофки задушенипреди 9 годиниПресни картофки задушениПресни картофки задушени10.12.2021Задушени картофиДа, леко загарят, до златисто кафяво, но точно то е най-вкусното!
  • /Татьяна БаловаТатьяна Баловадобави рецептата: Заливка за мусака и дроб сармапреди 9 годиниЗаливка за мусака и дроб сармаЗаливка за мусака и дроб сарма17.04.2022Заливки
  • /Татьяна БаловаТатьяна Баловадобави отговор към форумната тема: Какъв кашкавал използвате?преди 9 годиниЯсно е, че според човека - и кашкавалът. Значи, за да установим кой кашкавал е хубав, трябва да питаме технолозите, като им зададем въпроса: кой кашкавал се прави от мляко (овче или краве), колко време трябва да зрее един нормален кашкавал и на какви показатели трябва да отговаря, за да е ХУБАВ.
  • /Татьяна БаловаТатьяна Баловадобави отговор към форумната тема: Кои са последните ви импровизации и експерименти в кухнята?преди 9 годиниА при мен - направо сюжет за малък разказ. За по-смешно заглавието му може да бъде "Курбан чорба от кокошка по гергьовски". И така: трябваше да дойде един майстор вкъщи да оправи разни работи, няма значение какви. Знаех само, че не яде карантия. Имах една селска кокошчица във фризера и реших да направя от нея две манджи - супа, в която да плуват дреболийките, шийката и образувалите се в коремчето й жълтъци, и печена в гърне кокошка, пълнена с: ориз, запържен лук, задушени рижики и подправки като за агнешко: черен пипер, джоджен, магданоз и чубрица. Така пълнената кокошка аз я наричам "Кокошка по гергьовски". И всичко стана супер. Само дето като седнахме да обядваме, аз си хапнах крилцата плюс малко плънка, а майсторът - едно бутче плюс малко плънка. Всички домашни отсъстваха от вкъщи задълго и аз се зачудих какво да правя с останалата печена кокошчица и плънката. Е, сигурно се сещате, че я обезкостих, нарязах мръвчиците на дребно, добавих в чорбата малко вода и въпросните нещица, сварих всичко наново, застроих чорбата с жълтък и лимон и си поканих една гостенка. Да, ама двете хапрахме каквото хапнахме и останаха още три порции чорба, които... просто замразих. А когато по-късно семейството ми се събра, я размразих, сервирах я гореща и я нарекох "Курбан чорба от кокошка по гергьовски". Беше страхотно вкусно!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest