- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
ЛюбопитноВеликите готвачи: Лидия Бастианич
03 Февр.
Елица Христова
ЛюбопитноНово 20: Правят бира от отпадни води
01 Февр.
Паолина Сярова
ЛюбопитноПица за 140 долара си поръча гладно семейство
31 Януари
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Учени направиха сварено яйце отново суровоНеочакван способ за намаляване на стойността на противораковите терапии откриха учени от Калифорнийския университет в Ъруайн и Университета на Западна Австралия. С иновационната технология те успяха да направят варено яйце отново сурово
30 Януари
Великите готвачи: Рейчъл РейНезависимо дали сте опитен готвач, гладни домакини, които се чудят с какво ястие да изненадат семейството си или просто любопитни фенове на кулинарията, които търсят вдъхновение навсякъде, Рейчъл Рей определено има какво да ви предложи.
30 Януари
Съдът във Франция забрани името Нутела за детеВъв Франция е приет закон още през 1993 година, в който е описано, че родителите на едно бебе могат да кръщават, както искат, стига името, което са избрали, да не бъде в противоречие с интересите на отрочето
29 Януари
Великите готвачи: Жак ПепенЖак Пепен работи рамо до рамо с Джулия Чайлд и предаването им е отличено с наградата Еми. Чайлд неведнъж е наричала френския кулинар най-добрия готвач на Америка.
28 Януари
Великите готвачи: Антъни БурдейнАнтъни Бурдейн може да бъде определен като страстен изследовател на културите по света – освен с безспорните си качества на професионалист той е надарен и с остър език. Именно това привлича публиката към неговите предавания.
27 Януари
Великите готвачи: Джейми ОливърРоден в Есекс, Великобритания, Джейми Оливър от съвсем крехка възраст има интерес към храната и нейното приготвяне. Той помага на родителите си в семейното заведение и още на 16 години напуска училище и завършва обучението си в Уестминстър кейтъринг колид
26 Януари
1
Великите готвачи: Гордън РамзиПървото му заведение отваря врати през 1993 година и носи неговото име. Заведението много бързо придобива популярност с изтънчената си храна.
25 Януари
Оставете печурките за 1 час на слънце преди готвенеИзследователите препоръчват гъбите да се изваждат от опаковките и да се оставят навън на слънце за половин или един час, преди да ги подложите на кулинарна обработка
22 Януари
Няколко храни, които ще ви направят неприятна компанияХраната може директно да повлияе на мириса ви. От научна гледна точка това се свежда до начина, по който тялото ви усвоява най-миризливите серни съединения, намиращи се в много храни като чесън, кимион и аспержи.
22 Януари
История на сладкарството у насИсторията на сладкарството у нас започва по време на османското присъствие у нас. Тогава жените варели в домовете си всевъзможни желета и сладка. Те били приготвяни от всякакви плодове, зелени орехчета, динени кори и листа от рози.
21 Януари
Стилтън – царят на английските сиренаСиренето Стилтън е пръв приятел на англичаните още от 17 век. Вкусът и популярността на сиренето Стилтън го правят толкова скъп продукт, че в съседните региони започват да имитират неговият състав.
21 Януари
Навъртаме 98 км в кухнята годишноЧовек навърта по 98 километра годишно в кухнята, показват резултатите от ново британско проучване – или иначе казано, толкова е разстоянието между Оксфорд и Лондон.
12 Януари
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 703
Основни Рецепти
15 243
20 588
Други