Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Учени направиха сварено яйце отново суровоУчени направиха сварено яйце отново сурово
30 Януари
Неочакван способ за намаляване на стойността на противораковите терапии откриха учени от Калифорнийския университет в Ъруайн и Университета на Западна Австралия. С иновационната технология те успяха да направят варено яйце отново сурово
Великите готвачи: Рейчъл РейВеликите готвачи: Рейчъл Рей
30 Януари
Независимо дали сте опитен готвач, гладни домакини, които се чудят с какво ястие да изненадат семейството си или просто любопитни фенове на кулинарията, които търсят вдъхновение навсякъде, Рейчъл Рей определено има какво да ви предложи.
Съдът във Франция забрани името Нутела за детеСъдът във Франция забрани името Нутела за дете
29 Януари
Във Франция е приет закон още през 1993 година, в който е описано, че родителите на едно бебе могат да кръщават, както искат, стига името, което са избрали, да не бъде в противоречие с интересите на отрочето
Великите готвачи: Жак ПепенВеликите готвачи: Жак Пепен
28 Януари
Жак Пепен работи рамо до рамо с Джулия Чайлд и предаването им е отличено с наградата Еми. Чайлд неведнъж е наричала френския кулинар най-добрия готвач на Америка.
Великите готвачи: Антъни БурдейнВеликите готвачи: Антъни Бурдейн
27 Януари
Антъни Бурдейн може да бъде определен като страстен изследовател на културите по света – освен с безспорните си качества на професионалист той е надарен и с остър език. Именно това привлича публиката към неговите предавания.
Великите готвачи: Джейми ОливърВеликите готвачи: Джейми Оливър
26 Януари
1
Роден в Есекс, Великобритания, Джейми Оливър от съвсем крехка възраст има интерес към храната и нейното приготвяне. Той помага на родителите си в семейното заведение и още на 16 години напуска училище и завършва обучението си в Уестминстър кейтъринг колид
Великите готвачи: Гордън РамзиВеликите готвачи: Гордън Рамзи
25 Януари
Първото му заведение отваря врати през 1993 година и носи неговото име. Заведението много бързо придобива популярност с изтънчената си храна.
Оставете печурките за 1 час на слънце преди готвенеОставете печурките за 1 час на слънце преди готвене
22 Януари
Изследователите препоръчват гъбите да се изваждат от опаковките и да се оставят навън на слънце за половин или един час, преди да ги подложите на кулинарна обработка
Няколко храни, които ще ви направят неприятна компанияНяколко храни, които ще ви направят неприятна компания
22 Януари
Храната може директно да повлияе на мириса ви. От научна гледна точка това се свежда до начина, по който тялото ви усвоява най-миризливите серни съединения, намиращи се в много храни като чесън, кимион и аспержи.
История на сладкарството у насИстория на сладкарството у нас
21 Януари
Историята на сладкарството у нас започва по време на османското присъствие у нас. Тогава жените варели в домовете си всевъзможни желета и сладка. Те били приготвяни от всякакви плодове, зелени орехчета, динени кори и листа от рози.
Стилтън – царят на английските сиренаСтилтън – царят на английските сирена
21 Януари
Сиренето Стилтън е пръв приятел на англичаните още от 17 век. Вкусът и популярността на сиренето Стилтън го правят толкова скъп продукт, че в съседните региони започват да имитират неговият състав.
Навъртаме 98 км в кухнята годишноНавъртаме 98 км в кухнята годишно
12 Януари
Човек навърта по 98 километра годишно в кухнята, показват резултатите от ново британско проучване – или иначе казано, толкова е разстоянието между Оксфорд и Лондон.