Защо гозбите на мама и баба са най-вкусни според учените
Любопитно

Защо гозбите на мама и баба са най-вкусни според учените

0

Едва ли има човек, който да не е съгласен с твърдението, че ястията, приготвени от мама и баба са най-вкусните. Учени от Великобритания обаче успяха да разгадаят защо е така.

1

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Любопитно - Искате да отслабнете? Яжте от червени чинии!Любопитно

Искате да отслабнете? Яжте от червени чинии!

22.05.20170

За да отслабнат, много хора преминават през изтощителни фитнес тренировки и най-често през ада и мизерията на диетите. Може би решилите да намалят обиколката на талията ще се радват да разберат, че има и друг начин да ядат по-малко, и то без изтощителен г

Любопитно - Платония - един непознат дар от природатаЛюбопитно

Платония - един непознат дар от природата

20.05.20170

Платония е дърво, родом от Бразилия и Парагвай. Плодът е кръгъл до овален с дебела, жълта кожа. Външната обвивка изпуска жълт сок, когато е натисната.

Любопитно - Градинар от Уелс отгледа най-лютата чушка в светаЛюбопитно

Градинар от Уелс отгледа най-лютата чушка в света

18.05.20170

Мъж от Уелс се похвали с най-лютото чушле в света, отгледано от лично от него. След множество усилия 53-годишният Майк Смит от графство Денбигшир е успял да отгледа растение, с което смая целия свят.

Любопитно - Що е то Кротила?Любопитно

Що е то Кротила?

10.05.20170

Запознайте се с Кротилата - продукт, известен като пресечна точка на кроасана с тортилата. Формата на Кротилата е кръгла и наподобяваща тортила, но пък вкуса й клони много повече към масленото кроасанено тесто.

Любопитно - Искате по-добро обслужване в ресторанта? Облечете се представително!Любопитно

Искате по-добро обслужване в ресторанта? Облечете се представително!

08.05.20170

Даването и получаването на бакшиши е важна част от ресторантьорския бизнес. Изследователите са установили, че сервитьорите обслужват клиентите по-добре, ако смятат, че ще получат добър бакшиш.

Любопитно - Най-екзотичните обичаи от масите по светаЛюбопитно

Най-екзотичните обичаи от масите по света

07.05.20170

Добрите обноски на масата се учат още в детските години. Оказва се обаче, че поведението на масата е доста различно в различните държави. Когато сте на масата в друга държава е доста вероятно да се изложите, ако не познавате поне малко местните привички.

Любопитно - Сол с вкус на вино – и това го има!Любопитно

Сол с вкус на вино – и това го има!

03.05.20170

Точно когато си помислихте, че вече можете да си поръчате всякакъв вид храна, за който можете да се сетите, се оказва, че се появи нов продукт, за който не сте могли и да си въобразите, че съществува, камо ли че ви е необходим. Отскоро в магазините в Зап

Любопитно - Преди Гергьовден: Малко факти за овчето и агнешко месоЛюбопитно

Преди Гергьовден: Малко факти за овчето и агнешко месо

03.05.20170

Когато пристъпваме към готвене, екстрактните вещества в овчето месо дават тежка и непоносима за някои хора миризма. За да се отстрани тя, по време на топлинната обработка, може да се добави глава лук или парче джиндифил

Любопитно - Еврика! Вече има здравословен шоколад за отслабванеЛюбопитно

Еврика! Вече има здравословен шоколад за отслабване

02.05.20170

Животът понякога не е честен. Шоколадът е показателен за това твърдение. Ако не беше така, всеки щеше да може да яде огромни количества от лакомството без риск за здравето и талията. Има обаче светлина в края на тунела, защото някой умен човек се е сетил

Любопитно - Влияние на кислорода върху цвета на месотоЛюбопитно

Влияние на кислорода върху цвета на месото

01.05.20170

Месата, които се продават в търговската мрежа, могат да се окажат доста подвеждащи в някои случаи. Добре е да знаем кое и как влияе на цвета на месото. Известен е един макар и рядък, но случващ се ефект върху месото – то да придобие зелен оттенък.