Да се справим с летните горещини: Ето какво да консумираме и какво не!
Любопитно

Да се справим с летните горещини: Ето какво да консумираме и какво не!

0

Летните жеги могат да бъдат доста трудни за понасяне, особено ако се храним неправилно. Вижте на какво да наблягате и какво да избягвате, за да се чувствате добре в жегите.

1

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Любопитно - Митове за яйцатаЛюбопитно

Митове за яйцата

19.06.20170

Широко разпространен е митът, че яйцата с кафява черупка са по-вкусни от тези с бяла. Но не е така. Просто кафявите снасят кокошки от азиатски породи, а светлите - от европейски. И единствената разлика е, че кафявите черупки са малко по-здрави.

Любопитно - Как да чистим кухненската дъска през лятотоЛюбопитно

Как да чистим кухненската дъска през лятото

15.06.20170

Според западни специалисти изплакването с вода и сапун през лените месеци не са достатъчно за идеалното почистване на дъската за рязане и ако не вземем допълнителни мерки, тя може да застраши здравето ни.

Любопитно - Тритикале - полезната ГМО житна култураЛюбопитно

Тритикале - полезната ГМО житна култура

13.06.20170

Хранителните качества на растението тритикале не се ограничават само до храна за животните. Макар че количеството на протеина в зърното на растението е високо, то съдържанието на глутен в него е по-малко, отколкото при пшеницата

Любопитно - Легенда за лавандулатаЛюбопитно

Легенда за лавандулата

12.06.20171

Интересна е и легендата, свързана с нея. В християнската религия билката се смята, че е символ на чистотата, непорочността и безсмъртието. Легендата разказва, че Дева Мария

Любопитно - Пуска е едно от най-вкусните и солени български мезетаЛюбопитно

Пуска е едно от най-вкусните и солени български мезета

11.06.20170

Пуска е уникален месен деликатес, който се прави през зимата и е традиционен за южната част на България. Технологията за приготвяне на пуска датира от преди векове и се предава от поколение на поколение.

Любопитно - В Италия се прави така! Кратък кулинарен етикет в страната на пастатаЛюбопитно

В Италия се прави така! Кратък кулинарен етикет в страната на пастата

11.06.20170

Колизеумът, Пантеонът, Свети Петър – забележителностите на Италия са само малка част от богата ѝ култура. Много по-голям дял се отделя на кулинарните специалитети, които изкушават сетивата и завладяват съзнанието.

Любопитно - Една салата с медуза, моля!Любопитно

Една салата с медуза, моля!

10.06.20170

Сушените медузи са една от най-добрите храни в Азия. Те нямат собствен вкус, а прибавени към някаква храна отнемат нейния.