Тези 6 страни са рай за вегетарианците
Любопитно

Тези 6 страни са рай за вегетарианците

Много туристически дестинации се славят със своята вкусна кухня, но не всяка страна може да се окаже подходяща за вегетарианци.

1

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Любопитно - Яйца по Бенедиктински – една класика, много историиЛюбопитно

Яйца по Бенедиктински – една класика, много истории

18.09.2018

Всеки, спирал се пред френско кафене, е виждал с тебешир на черна дъска пред входа Les œufs Bénédicte (Яйца по Бенедиктински). Дали обаче умението на французите да превърнат от 2 яйца, парче шунка и резен хляб в класика, прави Яйца по Бенедиктински френск

Любопитно - Честит Ден на чийзбургера!Любопитно

Честит Ден на чийзбургера!

18.09.2018

На 18-ти септември отбелязваме Денят на чийзбургера. Този емблематична вкусотия от американската кухня представлява сандвич, в който основен компонент е сиренето.

Любопитно - 60 различни имена на видове захар!Любопитно

60 различни имена на видове захар!

17.09.2018

Може би не сте предполагали колко много вида захар / подсладители може да съществуват. Това е една полезна информация, с която можем да разнообразим сладкарската си кухня.

Любопитно - 16 септември – Ден на Канеления хляб със стафиди!Любопитно

16 септември – Ден на Канеления хляб със стафиди!

16.09.2018

Хлябът съществува от незапомнени времена, а това, че можем да добавим в него и други интересни и различни съставки, е допринесло за създаването на Канеления сладък хляб със стафиди, чиито специален ден отбелязваме на 16 септември.

Любопитно - Плодови мушици в къщата! Как да се отървем от тяхЛюбопитно

Плодови мушици в къщата! Как да се отървем от тях

15.09.2018

Те представляват един от най-досадните гости в нашия дом, особено през летния сезон - плодовите мушици /винарки/ с непрекъснатия си полет и неконтролируемото влечение към храната често са присъствие, от което не можем да се отървем.

Любопитно - Истинската история на поничкитеЛюбопитно

Истинската история на поничките

14.09.2018

Идеалната полска поничка е пухкава и едновременно с това леко вдлъбната с перфектна кръгла форма, бронзова отгоре и отдолу, а светлата част помежду дава гаранцията, че тестото е пържено в прясна мазнина.