Честит Международен ден на готвача!
Любопитно

Честит Международен ден на готвача!

На 20 октомври всички готвачи, за които кулинарията е професия и хоби, празнуват Международния ден на готвача. Празникът е инициран от Световната Асоциация на Готварските Общества (WACS).

1

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Любопитно - Желе, мармалад, конфитюр - по какво се различават?Любопитно

Желе, мармалад, конфитюр - по какво се различават?

19.10.2017

Няма семейство, което да няма запас от консервирани плодове , които да внесат малко лятно настроение през зимните месеци. Дали ще са на желе, конфитюр или мармалад няма значение -важното е да пренесем слънцето и в зимния студ.

Любопитно - Кратка история на МусакатаЛюбопитно

Кратка история на Мусаката

18.10.2017

Впечатление прави, че в готварската книга на Петко Славейков, която е издадена през 1870 г. , в Цариград мусаката, както и рецепта за нея липсват.

Любопитно - Как да обзаведете най-удобната кухня, вижте тукЛюбопитно

Как да обзаведете най-удобната кухня, вижте тук

18.10.2017

За да е удобна кухнята ни, не е необходимо да е задължително голяма, но затова пък трябва да е подредена по начин, по който да имаме лесен достъп до всичко, което ни трябва, да е светла и да има големи плотове за рязане

Любопитно - Бавното готвене - тайната на гръцката кухняЛюбопитно

Бавното готвене - тайната на гръцката кухня

16.10.2017

Освен това единственият начин на готвене е бавното приготвяне на ястието. Когато храната се приготвя бавно, вкусът има време да се съчетае, създавайки се ястия, с които повечето гърци лесно се идентифицират с кухните на майките и бабите си

Любопитно - Най-големият натурален шоколад бе приготвен в ПеруЛюбопитно

Най-големият натурален шоколад бе приготвен в Перу

16.10.2017

Сладкари в Перу приготвиха най-големия натурален шоколад с ядки в света. Лакомството е дълго цели 7 метра и с дебелина от 5 сантиметра, а постижението бе признато от Книгата за рекорди Гинес.

Любопитно - Етикет: Как да се държим в японски ресторантЛюбопитно

Етикет: Как да се държим в японски ресторант

15.10.2017

Когато гостуваме на различни страни и култури, е добре поне бегло да се запознаете с месните традиции и обичаи. Япония е страната, която най-отявлено държи на честта и почитанието и има едни от най-непоклатимите правила при хранене.

Любопитно - Пие ви се истинска боза? Заповядайте на утрешния ѝ празник в Радомир!Любопитно

Пие ви се истинска боза? Заповядайте на утрешния ѝ празник в Радомир!

14.10.2017

На 15 октомври в Радомир ще се проведе Празник на бозата. Събитието се организира за втора поредна година, като този път посетителите ще могат да опитат специално приготвена за случая екобоза.

Любопитно - Вкусна разходка из остров КритЛюбопитно

Вкусна разходка из остров Крит

13.10.2017

Ако имате късмета да посетите остров Крит, просто трябва да се оставите в ръцете на готвачите, които най-добре знаят как да ви преведат през изумителното удоволствие на местната кухня.

Любопитно - Кратка история на баклаватаЛюбопитно

Кратка история на баклавата

11.10.2017

Историята на десерта ни връща още в VIII век преди Христа, когато в Месопотамия правели десерт от точени кори с мед и счукани ядки, който изпичали на фурна.