Хапнете си фъстъци на воля в Световния ден на фъстъка
Любопитно

Хапнете си фъстъци на воля в Световния ден на фъстъка

На днешния 13 септември отдаваме почит на вкусните фъстъци. Тези апетитни ядки са и полезни, заради което тялото ще ви бъде благодарно, ако отбележите днешния празник.

1

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Любопитно - Истина или лъжа: Кои са 5-те мита за Michelin?Любопитно

Истина или лъжа: Кои са 5-те мита за Michelin?

12.09.2018

Всеки е чувал за Michelin и всеки има какво да каже за него. Много често обаче за популярния пътеводител в кулинарията по света се твърдят и големи небивалици. Ето 5 от най-срещаните погрешни схващания, които трябва да се разсеят

Любопитно - Днес отбелязваме Световния ден на шоколадовия млечен шейкЛюбопитно

Днес отбелязваме Световния ден на шоколадовия млечен шейк

12.09.2018

Комбинацията от мляко и шоколад е символ на съвършенството, а чаша шоколадов млечен шейк е истинска наслада, която днес може да си позволите, понеже на 12 септември отбелязваме Световният ден на шоколадовият млечен шейк.

Любопитно - Салата Цезар - приказка за американската мечтаЛюбопитно

Салата Цезар - приказка за американската мечта

11.09.2018

Не, салата Цезар няма нищо общо с римския император Гай Юли Цезар, нито е родена в Рим. Историята на най-известната салата в света започва в Мексико на 4 юли преди почти 100 години и продължава като приказка за осъществената американска мечта до наши дни

Любопитно - Пицата контузва хиляди американци годишно! Виж защоЛюбопитно

Пицата контузва хиляди американци годишно! Виж защо

10.09.2018

Макар че пицата е сред най-предпочитаните храни за милиони хора по света, за някои хора в Америка тя се е оказала изключително опасна и дори ги е вкарала в спешното отделение, съобщава Дейли мейл.

Любопитно - Днес започва уикендът, посветен на саламитеЛюбопитно

Днес започва уикендът, посветен на саламите

08.09.2018

Уикендът на 8 и 9 септември по цял сват се отбелязва като празник на саламите. Тези вкусни деликатеси перфектно се комбинират с вино и сирене, така че хапнете си от любимите си колбаси и запомнете този уикенд.

Любопитно - Най-популярните суши понятияЛюбопитно

Най-популярните суши понятия

05.09.2018

Суши кухнята – тази така любима на всички комбинация от вкусове и усещания, вече е популярна в цял свят. Тя е препълнена с понятия, които е добре да познавате, ако искате да се насладите максимално на нейното всепоглъщащо обаяние.