Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Асафетида овкусява идеално леща и оризС нея най-често се овкусяват различни видове къри, леща, пилафи, ястия с основа нахут.
В комбинация със сол е перфектен дресинг за салати....
16 Дек.
1
Овкусяване на пържолиОвкусяването на пържолите е задължително, поради което е добре да се научим какви подправки подхождат при приготвянето на пържоли и по каквъв начин можем да овкусяваме вкусните стекове....
05 Дек.
2
Овкусяване на ярешко месоОвкусяване на ярешко месо
И така, първата ви задача е премахнем миризмата на ярешкото, като за целта можете да прибегнете до някоя от следните хитрини:
1....
30 Януари
Приготвяне и овкусяване на сланинаВсеки любител на сланината е свикнал да я приготвя според вкуса си, като стандартните подправки обикновено са неизменният червен пипер, черен пипер, шарена сол, чубрица и др.
Най-лесно е да си закупите готова сланина...
04 Дек.
Овкусяване на печено червено цвеклоСигурна съм, че с тези предложения за овкусяване на печено цвекло ще създадете своята любима комбинация и занапред по- често ще го включвате в ежедневното си меню.
Успех и добър апетит!...
10 Окт.
Приготвяне и овкусяване на телешка каймаЗа овкусяването на телешката кайма е необходимо каймата да престои заедно с подправките поне 30 минути....
23 Януари
Подходящи подправки за овкусяване на барбунИ тук възниква въпроса кои са подходящите подправки за овкусяване на барбун....
18 Ноем.
Правилно овкусяване и готвене на птициЯстията от птици са не само вкусни, но и доста полезни, защото съдържат големи количества хранителни вещества, минерали и микроелементи. Те са лесно смилаеми и са подходящи и при диетично и детско хранене. Освен това се приготвят...
09 Март
Подходящи подправки за овкусяване на лавракРибата лаврак принадлежи към по-редките и скъпи риби на трапезата, тъй като промишленият улов на тази риба сега е значително ограничен. Струва си обаче да се опита интересният вкус на месото на лаврака, съдържащо почти...
29 Август
ОризОризът е една от най-древните храни, известна от около 5000 г. пр. Хр. В Китай са се провеждали годишни оризови церемонии още около 2300 г. пр. Хр. Вярва се, че оризът произхожда от Индия и Тайланд.
Оризът става популярен...
05 Март
Правилно варене на оризОризът се използва в кухнята на много народи. В повечето случаи оризът се вари. За да сварите правилно ориза, са ви необходими една част ориз и две части вода, сол и тенджера с плътно затварящ се капак.
Съществуват много...
16 Септ.
16
Овкусяване на свински ребра! Прави се ето такаМаринати за овкусяване на ребърца
- За марината за ребра можете да използвате мед, соев сос, горчица, къри, сос Уорчестър, червено вино, зехтин, оцел, люта чушка, лук, чесън, бира, доматено пюре или доматен сос;
От...
04 Юли
Дългозърнест ОризОризът е една от най-популярните и любими гарнитури с ориз. Без него не можем да си представим и доста различни ястия: суши, салати с ориз, оризова супа, пилаф, мляко с ориз. При приготвянето им се използват различни...
15 Май
Ориз АрбориоНай-важното за ориза е, че той е базова храна за повече от половината население на Земята. Този впечатляващ факт прави тази култура една от основните в кулинарията. Култивирането му е много ранна практика, още през 3500 година...
20 Септ.
Ориз БомбаКогато помислим за Испания в кулинарен план, това, което веднага изниква в съзнанието, е паеля. Това е ястие с ориз, смятано за типична испанска храна от чужденците и за ястие от района на Валенсия за всички испанци. Жителите...
12 Дек.
Пълнозърнест оризОризът е познат като храна на човека отпреди 6 хиляди години. Първоначално е диворастящ вид, а по-късно е култивиран. Днес хората го отглеждат по цял свят, а сортовете му са многобройни.
Началото на всички видове ориз...
04 Май
Ориз БалдоБалдо е сорт италиански ориз, въведен през 1977 г. Днес той е добре познат и много ценен ориз. Неговият изобретател, д-р Антонио Тинарели, създава този нов сорт след години на изследвания, проведени от 1952 до 1977 г....
04 Април
Кафяв ОризКафявият ориз, който мнозина наричат диамантът сред зърнените храни и хляб за всеки, е изключително полезен продукт, чиито хранителни и вкусови качества събират редица почитатели из целия свят. Интересен факт е, че всички...
13 Май
1
Ориз БасматиОризът Басмати е разновидност на дългозърнест ориз с тънки зърна и с характерен и много ароматен вкус, подходящ за приготвяне на различни екзотични национални ястия. Можем да намерим както бял ориз Басмати, така и пълнозърнест...
24 Февр.
Инстантен ОризГолямото разнообразие от видове ориз може да ви се струва наистина огромно - бял ориз, кафяв ориз, бланширан ориз, ориз Басмати, жасминов ориз и т.н. Това, което вероятно не знаете обаче, е че в търговската ни мрежа...
21 Януари
Глутинов ОризБързаме да поясним – не става дума за ориз, който съдържа глутен, напротив! Наименованието на този сорт ориз идва от латинската дума glūtinōsus, което означава лепкав, слепящ се. Точно това е основната характеристика на...
14 Юни
Среднозърнест ОризМнозина не знаят каква е разликата между различните видове ориз според вида на зърната. Тук ще ви представим особеностите на среднозърнестия ориз. Той има някои безценни предимства, които го правят незаменим за приготвянето...
29 Май
Жасминов ОризОризът е една от най-разпространените храни в света, познат е отпреди 6000 години. Днес се произвежда предимно в Азия, но се консумира по целия свят. Оризът е една от основните съставки на вкусната азиатска кухня, но е широко...
28 Септ.
Кръглозърнест ОризОризът заема водещо място сред различни зърнени храни в света. Днес съществуват около 1500 различни сорта на този продукт, като не просто без причина той е много обичан и консумиран. Оризът е и много хранителен - богат...
29 Юли
1