Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Когато ни се яде шоколад, ни липсва магнезийКогато ни се яде шоколад, ни липсва магнезий
13 Август
Когато искаме да хапнем определен продукт, това означава, че организмът ни вика за помощ – липсват ми полезни вещества! Това смятат американски учени, които са убедени, че когато ни се яде шоколад, изпитваме остра нужда...
Пурини в хранитеПурини в храните
14 Януари
5
Пурините са съединения, които съдържат азот. Към пурините се отнася и пикочната киселина, която е крайният продукт на метаболизма на пурина. Натрупването на пурини и пуринови съединения води до натрупване на соли на пикочната...
Ретро домашна шункаРетро домашна шунка
25 Ноем.
За тази домашна шунка аз използвам шунковар и пликчета за шунковар, но ако нямате пликчета за шунковар и шунковар, може да използвайте пликове за печене на месо и самото запарване да го направите в тенджера. Взимаме свинския...
Моята лековита пилешка супа с 20 съставкиМоята лековита пилешка супа с 20 съставки
26 Април
За приготвянето на пилешкото месо има два начина - или бутчето и бялото месо да се запържат в дълбока тенджера с малко мазнина с цел да се подсили пилешката супа и да се избегне препенването на бульона, или да се сварят на...
ОджахуриОджахури
24 Ноем.
Оджахури е традиционно ястие от грузинска кухня. Името Оджахури се превежда от грузински език като семейно ястие и то действително се харесва от цялото семейство. Въпреки че е съвсем обикновено, бързо и лесно за приготвяне...
Свинско, телешко и пилешко с кисело зеле в гювечСвинско, телешко и пилешко с кисело зеле в гювеч
02 Януари
Запържва се месото (само телешкото и свинското) за 3-5 минути, само колкото да си промени цвета с много малко мазнинка. Докато се запържва месото, се поставя в голям съд зелето, след което се омесва добре с половината...
Подходящи гарнитури за печено агнешкоПодходящи гарнитури за печено агнешко
09 Май
Печеното агнешко е класика в жанра. Но само с мръвка не става. Трябва си и зарзаватче. Предлагаме на вниманието ви 5 изключително подходящи гарнитури за печеното агнешко. Те са изключително актуални за трапезата за Гергьовден...
Как да мариноваме пуйкаКак да мариноваме пуйка
14 Март
Любимото на всички американци пуешко месо е част и от нашата трапеза на много празници. Обикновено приготвяме пуйката пълнена – може би, защото така е по-лесно. В крайна сметка задачата е просто да се напълни, а от там...
Месото на грил е канцерогенно! Виж защоМесото на грил е канцерогенно! Виж защо
22 Окт.
Когато сте замислили да си направите пикник на открито или пък сте се организирали с приятели да си спретнете барбекю, сигурно устата ви направо се изпълва със слюнка, замисляйки се за ароматните печени пържоли, свински...
Национални ястия с пиле, типични за различните страниНационални ястия с пиле, типични за различните страни
20 Окт.
Пилешкото месо е едно от най-предпочитаните и консумирани меса в световен мащаб. То е леко, диетично и подходящо за хората от всяка възраст. Един от малкото животински продукти, които не са противопоказни при различни заболявания...
За радост на мъжа ви: Месни специалитети от немската кухняЗа радост на мъжа ви: Месни специалитети от немската кухня
21 Юни
Германската кухня е особено популярна с красивите си коледни сладки, както и с голямото разнообразие на всякакви печени, варени и задушени меса. Ето някои от най-разпространените немски месни рецепти. Свинско месо...
Какво да сготвя със самардала?Какво да сготвя със самардала?
16 Юли
За почти всеки човек, запознат с подправките в кухнята, самардала е познато наименование, което свързват с подправката шарена сол, в която се съдържа и самардала. В някои краища на България я наричат и зелена сол,...
Би Би Си: Храните в Източна Европа са с много по-ниско качество от ЗападнаБи Би Си: Храните в Източна Европа са с много по-ниско качество от Западна
23 Май
Проучване на Би Би Си показва, че между съдържанието на стоки в Западна и Източна Европа има огромна разлика. На вид опаковките са едни и същи, но вкусът е коренно различен. За подобна разлика отдавна се подозира в Чехия...
Съвети на диетолог за безопасно печене на скараСъвети на диетолог за безопасно печене на скара
21 Август
Месото, рибата и зеленчуците на скара са типични ястия за август, но са необходими някои предпазни мерки при приготвянето им. Мауро Минели, имунолог и професор по Основи на диетологията и храненето в университета Лум в Бари...
Нетипични съставки в шпековите саламиНетипични съставки в шпековите салами
11 Март
Шпековият салам е популярен продукт от сушено месо, който обикновено се прави от смляно свинско и говеждо месо, смесено с различни подправки. Докато традиционните рецепти за салам обикновено изискват основен набор от...
Как да се справим с липсата на витамини през есента?Как да се справим с липсата на витамини през есента?
16 Окт.
1
С пристигането на есента се променя не само природата около нас, но и състоянието на тялото. В продължение на много седмици можем да чувстваме лошо настроение, умора или стрес. Причината за нестабилното състояние често...
Най-популярните ястия от руската кухняНай-популярните ястия от руската кухня
01 Септ.
Кое е първото ястие, което си представяте, когато чуете руска кухня? Може би руска салата? Е, ще ви разочароваме, защото популярната руска салата изобщо не е руска, а френска. В самата Русия я наричат френска салата...
Шведската кухня от А до ЯШведската кухня от А до Я
24 Август
Швеция е разположена в три климатични области и се радва на голямо разнообразие от растения и животни. На територията ѝ се сменят четири сезона, но два определят кулинарния ѝ облик: зимата и лятото. Всички тенденции и хрумвания...
Какво знаете за шотландската кухня?Какво знаете за шотландската кухня?
23 Май
Както много други кухни, шотландската кухня също е повлияна от кулинарните традиции на други страни. Викингите са пренесли ястия, подправени с къри, и опушването на някои храни. От французите шотландците са...
Какво не знаете за арабската кухня?Какво не знаете за арабската кухня?
21 Май
Когато говорим за арабска кухня, трябва да се има предвид, че е нужно да се разграничава от мюсюлмански държави като Турция, Афганистан, Пакистан, Иран и др., защото тяхната кухня се подчинява на други правила и...
Маринати за перфектния шашликМаринати за перфектния шашлик
17 Май
Какво представя шашликът? Противно на общоприетото мнение, това съвсем не е просто месо, нанизано на шиш. Приготвянето му се е превърнал в истински ритуал за много мъже. От изключително значение е да се знае, че...
Най-емблематичните ястия от кубинската кухняНай-емблематичните ястия от кубинската кухня
23 Април
Ако попитате някой кубинец за националната му кухня, той със сигурност ще ви каже, че освен много подправки, ще имате нужда от любов, страст и темперамент, за да приготвите истинско кубинско ястие. Въпреки че...
Засищащи пролетни супиЗасищащи пролетни супи
10 Юни
Пролетта е време за похапване на зеленчуци със зелен цвят. С тях можем да си направим салати, супи, основни ястия, които освен много вкусни, са и здравословни и не на последно място - засищащи. Пролетните супи,...
Нестандартни идеи за шишчетаНестандартни идеи за шишчета
24 Април
Шишчетата са лесен начин да приготвим вечеря. Може да добавите абсолютно всичко, което искате или имате вкъщи. Стават вкусни само с зеленчуци, както и ако сложите месо. Най-важната част от приготвянето на шишчетата...
Как да сготвим телешки шолКак да сготвим телешки шол
17 Февр.
Телешкото месо е много вкусно, ако успеете да го приготвите добре. По някаква причина е останало впечатлението, че се готви по-трудно от останалите меса. Всъщност не е точно така. Има си майсторлък, като във всичко в кулинарията...