Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да спрем да ядем месоЗащо да спрем да ядем месо
20 Май
1
Трудно е за възприемане, но истината е, че човешкото тяло не е пригодено към подобна консумация на месо. Месо не може да се разгражда пълноценно от човешкия стомах заради липса на големи количества солна киселина, каквато е налична при месоядните видове
Питая за закуска е хит в модерното храненеПитая за закуска е хит в модерното хранене
20 Май
Плодът има много интересен вид – месестата му част може да бъде бяла или в червеникави багри. Питаята е изключително сочна и умерено сладка – във вътрешността си има множество малки черни семенца.
Чаят от махония тонизира организмаЧаят от махония тонизира организма
19 Май
Предлагаме ви няколко рецепти, които можете да си приготвяте у дома съвсем лесно – нужно е само да си набавите билките. Хубаво е да пиете тези отвари редовно.
Кафяв ориз - диамант сред зърнените храниКафяв ориз - диамант сред зърнените храни
18 Май
Казват, че веднъж опитал кафяв ориз, човек никога не би посегнал отново към белия. Той притежава приятен и лек вкус. Освен това се приготвя изключително лесно.
Защо трябва да спрете да купувате маргарин?Защо трябва да спрете да купувате маргарин?
17 Май
Богат на трансмазнини, маргаринът оказва неблагоприятно въздействие върху здравословното състояние на човека и колкото по-твърд е той на стайна температура, толкова е по-богат на трансмазнини.
Чаша зелен чай подобрява мозъчната дейностЧаша зелен чай подобрява мозъчната дейност
15 Май
1
Чаша зелен и черен чай не само ще ни ободри и ще ни отпусне, но и ще подобри мозъчната дейност, твърдят учени. Малко прясно мляко в чая няма да навреди на неговите свойства
Вредните храни убиват полезните бактерии в стомахаВредните храни убиват полезните бактерии в стомаха
15 Май
Консумацията на всякакви нездравословни храни намалява броя на микроорганизмите в червата с около една трета, убедени са учените. прехвърлянето на бактерии от човек със затлъстяване в организма на ризачг, довеждат мишката до затлъстяване.
Лупина - пълноценен заместител на животинските мазниниЛупина - пълноценен заместител на животинските мазнини
15 Май
В кулинарията се използват семената от лупина, тъй като те имат малко мазнини, като в същото време са много богати на фибри. Най-важното им качество е високата им хранителна стойност.
Какво всъщност се съдържа в бозата?Какво всъщност се съдържа в бозата?
14 Май
По своя химически състав бозата съдържа вода, белтъци, въглехидрати, захар, алкохол и мазнини. Аспартамът, който се влага в бозата, я прави потенциално вредна храна. Рецепта за боза
Ползи и вреди от месото от акулаПолзи и вреди от месото от акула
14 Май
Смята се, че рибата повишава апетита, подхранва кръвта, бъбреците, белите дробове и други. Трябва да се внимава с консумацията на акула, защото перките и месото ѝ са с високо съдържание на живак
Напитките, които са враг на тънката талияНапитките, които са враг на тънката талия
13 Май
Дори хората, които предпочитат да консумират диетични напитки без добавена захар, са заплашени от напълняване. Интересното в случая е, че те наистина съдържат по-малко калории, обаче не намаляват риска от натрупване на излишни килограми.
Чаша вино на ден за здраво сърцеЧаша вино на ден за здраво сърце
13 Май
Консумацията на една чаша вино на ден се отразява изключително благоприятно на сърцето на болните от диабет, посочва се в скорошно изследване. Любителите на червеното вино определено са победителите в това изследване.
Кафе всеки ден снижава риска от смърт с 15 процентаКафе всеки ден снижава риска от смърт с 15 процента
12 Май
Ако сте ценители на сутрешното кафе, денят ви може да започне още по-приятно, след като разберете резултатите от последното голямо изследване върху консумацията на ароматната кофеинова напитка.