PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да спрем да ядем месоТрудно е за възприемане, но истината е, че човешкото тяло не е пригодено към подобна консумация на месо. Месо не може да се разгражда пълноценно от човешкия стомах заради липса на големи количества солна киселина, каквато е налична при месоядните видове
20 Май
1
Питая за закуска е хит в модерното храненеПлодът има много интересен вид – месестата му част може да бъде бяла или в червеникави багри. Питаята е изключително сочна и умерено сладка – във вътрешността си има множество малки черни семенца.
20 Май
Чаят от махония тонизира организмаПредлагаме ви няколко рецепти, които можете да си приготвяте у дома съвсем лесно – нужно е само да си набавите билките. Хубаво е да пиете тези отвари редовно.
19 Май
Кафяв ориз - диамант сред зърнените храниКазват, че веднъж опитал кафяв ориз, човек никога не би посегнал отново към белия. Той притежава приятен и лек вкус. Освен това се приготвя изключително лесно.
18 Май
Защо трябва да спрете да купувате маргарин?Богат на трансмазнини, маргаринът оказва неблагоприятно въздействие върху здравословното състояние на човека и колкото по-твърд е той на стайна температура, толкова е по-богат на трансмазнини.
17 Май
Чаша зелен чай подобрява мозъчната дейностЧаша зелен и черен чай не само ще ни ободри и ще ни отпусне, но и ще подобри мозъчната дейност, твърдят учени. Малко прясно мляко в чая няма да навреди на неговите свойства
15 Май
1
Вредните храни убиват полезните бактерии в стомахаКонсумацията на всякакви нездравословни храни намалява броя на микроорганизмите в червата с около една трета, убедени са учените. прехвърлянето на бактерии от човек със затлъстяване в организма на ризачг, довеждат мишката до затлъстяване.
15 Май
Лупина - пълноценен заместител на животинските мазниниВ кулинарията се използват семената от лупина, тъй като те имат малко мазнини, като в същото време са много богати на фибри. Най-важното им качество е високата им хранителна стойност.
15 Май
Какво всъщност се съдържа в бозата?По своя химически състав бозата съдържа вода, белтъци, въглехидрати, захар, алкохол и мазнини. Аспартамът, който се влага в бозата, я прави потенциално вредна храна. Рецепта за боза
14 Май
Ползи и вреди от месото от акулаСмята се, че рибата повишава апетита, подхранва кръвта, бъбреците, белите дробове и други. Трябва да се внимава с консумацията на акула, защото перките и месото ѝ са с високо съдържание на живак
14 Май
Напитките, които са враг на тънката талияДори хората, които предпочитат да консумират диетични напитки без добавена захар, са заплашени от напълняване. Интересното в случая е, че те наистина съдържат по-малко калории, обаче не намаляват риска от натрупване на излишни килограми.
13 Май
Чаша вино на ден за здраво сърцеКонсумацията на една чаша вино на ден се отразява изключително благоприятно на сърцето на болните от диабет, посочва се в скорошно изследване. Любителите на червеното вино определено са победителите в това изследване.
13 Май
Кафе всеки ден снижава риска от смърт с 15 процентаАко сте ценители на сутрешното кафе, денят ви може да започне още по-приятно, след като разберете резултатите от последното голямо изследване върху консумацията на ароматната кофеинова напитка.
12 Май
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 322
20 787
Други