PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноОтслабвайте здравословно с 6 малки порции дневно
12 Май
Елица Христова
Кое за какво е полезноВодораслите - храна за дълголетие
07 Май
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ползите от гъба КомбучаДнес сме свидетели на завръщане на интереса към натуралните продукти както по отношение на храненето, така и към лечебните им свойства и качества.
05 Май
Здравословни ползи от салата AйсбергПредимствата на салата Айсберг са, че е ниско калорична храна, с ниско съдържание на мазнини, но с много протеини и хранителни вещества. Има и някои проучвания, показващи предимствата на Айсберг по отношение на по-добър нощен сън
03 Май
1
Заклеймените храни, които не са толкова страшниПо-добре би било всеки да се отдаде на изкушението, но да знае кога да спре. Към заклеймените храни попадат фъстъците, колбасите, шоколадът, за които важи същата максима Малко не вреди.
01 Май
Как да приготвим КомбучаХората от династията Ян в Китай консумирали напитка от ферментирал чай. Наричали я еликсир на безсмъртието. Точно това е гъбата Комбуча, която добива все по-голяма популярност в нашето съвремие, отдалечено от природните блага.
01 Май
Ядем ли полезни пълнозърнести продукти?Факт е как в процеса на производство на пълнозърнести храни се налага преработка, която лишава готовите зърнени храни от ценните и истински полезни вещества.
01 Май
Бок чой - една от новите суперхраниРодина на Бок Чой са страни, като Япония, Китай и Индонезия. Растението представлява листно зеле, което визуално прилича досущ на китайското зеле и спада към семейство Кръстоцветни.
30 Април
Малините унищожават ракаУчени от американския университет Клемсън в щата Южна Каролина доказаха с последните си изследвания, че консумацията на малини помага за унищожаването на раковите клетки. Опитите на специалистите са проведени върху маймуни и мишки.
29 Април
Пастьоризирано мляко - митове и истиниПътят от здравословното прясно мляко до млечните продукти, източник на алергени и канцерогени, започва с модерното хранене на кравите за целите на масовото производство. Полученото от тях мляко се подлага на пастьоризация.
29 Април
Феновете на чая са застрашени от проблеми с бъбрецитеКолкото и странно да звучи, чаят може да ви навреди. Наскоро американски доктори съобщиха за странен и атипичен клиничен случай. Мъж страда от бъбречна недостатъчност поради факта, че консумира прекалено много чай.
28 Април
Сърцето обича ягодиС изяждането на само една чаена чаша ягоди може да се приеме нужното за деня количество витамин С.
27 Април
Ползи от изомалтЕдно от предимствата на изомалтa е естественият вкус на захар, който има. При него не се усещат добавки за прикриване на неприятни усещания.
26 Април
Репичките прочистват бъбрецитеРепичките са природно лекарство с много полезни качества за човешкия организъм. За разлика от други коренни зеленчуци техният вкус е много по-характерен и богат.
26 Април
Маниока - любимата африканска хранаМаниоката е тропическо растение, суровина за направа на хранителния продукт тапиока. Тя може да се консумира сурова, сготвена, а от корените ѝ се извлича нишесте.
24 Април
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 322
20 787
Други