Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ползите от гъба КомбучаПолзите от гъба Комбуча
05 Май
Днес сме свидетели на завръщане на интереса към натуралните продукти както по отношение на храненето, така и към лечебните им свойства и качества.
Здравословни ползи от салата AйсбергЗдравословни ползи от салата Aйсберг
03 Май
1
Предимствата на салата Айсберг са, че е ниско калорична храна, с ниско съдържание на мазнини, но с много протеини и хранителни вещества. Има и някои проучвания, показващи предимствата на Айсберг по отношение на по-добър нощен сън
Заклеймените храни, които не са толкова страшниЗаклеймените храни, които не са толкова страшни
01 Май
По-добре би било всеки да се отдаде на изкушението, но да знае кога да спре. Към заклеймените храни попадат фъстъците, колбасите, шоколадът, за които важи същата максима Малко не вреди.
Как да приготвим КомбучаКак да приготвим Комбуча
01 Май
Хората от династията Ян в Китай консумирали напитка от ферментирал чай. Наричали я еликсир на безсмъртието. Точно това е гъбата Комбуча, която добива все по-голяма популярност в нашето съвремие, отдалечено от природните блага.
Ядем ли полезни пълнозърнести продукти?Ядем ли полезни пълнозърнести продукти?
01 Май
Факт е как в процеса на производство на пълнозърнести храни се налага преработка, която лишава готовите зърнени храни от ценните и истински полезни вещества.
Бок чой - една от новите суперхраниБок чой - една от новите суперхрани
30 Април
Родина на Бок Чой са страни, като Япония, Китай и Индонезия. Растението представлява листно зеле, което визуално прилича досущ на китайското зеле и спада към семейство Кръстоцветни.
Малините унищожават ракаМалините унищожават рака
29 Април
Учени от американския университет Клемсън в щата Южна Каролина доказаха с последните си изследвания, че консумацията на малини помага за унищожаването на раковите клетки. Опитите на специалистите са проведени върху маймуни и мишки.
Пастьоризирано мляко - митове и истиниПастьоризирано мляко - митове и истини
29 Април
Пътят от здравословното прясно мляко до млечните продукти, източник на алергени и канцерогени, започва с модерното хранене на кравите за целите на масовото производство. Полученото от тях мляко се подлага на пастьоризация.
Феновете на чая са застрашени от проблеми с бъбрецитеФеновете на чая са застрашени от проблеми с бъбреците
28 Април
Колкото и странно да звучи, чаят може да ви навреди. Наскоро американски доктори съобщиха за странен и атипичен клиничен случай. Мъж страда от бъбречна недостатъчност поради факта, че консумира прекалено много чай.
Сърцето обича ягодиСърцето обича ягоди
27 Април
С изяждането на само една чаена чаша ягоди може да се приеме нужното за деня количество витамин С.
Ползи от изомалтПолзи от изомалт
26 Април
Едно от предимствата на изомалтa е естественият вкус на захар, който има. При него не се усещат добавки за прикриване на неприятни усещания.
Репичките прочистват бъбрецитеРепичките прочистват бъбреците
26 Април
Репичките са природно лекарство с много полезни качества за човешкия организъм. За разлика от други коренни зеленчуци техният вкус е много по-характерен и богат.
Маниока - любимата африканска хранаМаниока - любимата африканска храна
24 Април
Маниоката е тропическо растение, суровина за направа на хранителния продукт тапиока. Тя може да се консумира сурова, сготвена, а от корените ѝ се извлича нишесте.